Konkurransekurs onsdag kveld!

Det ble en vellykka treningsøkt i kveld. Jeg fikk meg en aha-opplevelse, egentlig! Vi trente på apportering, vendinger og fellesdekk.

APPORTERING: her har jeg nok gått for fort fram, og altfor tidlig kjørt hele øvelsen. Nå delte jeg den opp i moment, og trente kun på opptak og «hold fast» . Ebbie nølte litt da jeg la apportbukken fra meg på bakken, hun lurte nok på om jeg ikke skulle gi henne «apportkommandoen». Oppgaven hennes, var at når hun så apportbukken skulle hun springe avgårde i full fart, ta opp apportbukken uten å nøle + å holde den riktig, og så fikk hun klikk/belønning.  Jeg måtte gjøre den litt mere interessant og gi henne litt konkurranse om apportbukken, og da gikk det mye bedre.

VENDINGER: her har jeg nok også slurvet litt, ser jeg. Vi trente litt med «klossen». Jeg er ikke så veldig glad i den, men så i kveld at den var veldig fin å bruke på de første momentene til en god vending. Ebbie husket øvelsen, og vi gikk raskt gjennom de første trinnene. Vi fjernet klossen ganske fort, og nå ble det vanskeligere. Det skulle det også bli, egentlig. Vi diskuterte litt hva som nå skulle være kriteriet for at hun skulle få klikk/belønning,  og jobbet med dette. Hun er flink, jenta mi. Hun  trener og har fokus på meg, hun tenker og jobber og jeg blir så imponert over hva disse bestevennene våre skjønner og får til.

FELLESDEKK: Ebbie lå vel tre minutter, tenker jeg. Hun fikk belønning innimellom, jeg hoppet og spratt, gikk fram og tilbake, ved siden av henne osv for å forstyrre henne, men hun lå så fint, atte. Fremmede hunder bryr hun seg fint lite om når hun ligger i fellesdekk. Det er godt å vite.

Nå må jeg krype til køys. Skal tidlig opp torsdag  og dagen slutter med kurs på Låplassen!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: