Noen dager hjemme!

Ja, søndag vendte vi nesa hjem til Jar.  Noen jobbedager hjemme, freestyletrening mandag formiddag, to hverdagslydighetskurs tirsdag kveld og konkurransekurs for Ebbie og meg onsdag kveld, det var liksom planene.

Mandagens freestyletrening gikk dessverre i vasken. Det var tilslutt bare Nina og meg som kunne trene, og for Nina å reise helt fra Darbu og til Rud, ble litt i lengste laget da! Jeg lot istedet hundene springe litt fra seg i Maridalen, før jeg reiste på jobb noen timer. På kvelden reiste jeg til Ramstad Skole, gikk en deilig tur og tok ei freestyle/lydighetsøkt med både Fant og Ebbie.

Ebbie var helt «med». Lydighet: innkalling fra sitt, stå under marsj, litt lineføring gikk fint. Freestyle:  slalom, åtte, poteløft (her var hun kjempeflink), snurr under marsj, slalom under marsj og litt høyre (dvs. jeg rygger, hun går med snuta vendt bakover,  med høgre skulder ved mitt kne). Flink og ivrig, var hun. Fant trente på det samme, om ikke med helt samme glød og fokus (hehe…. 😉  ), men han må konsentrere seg og jobbe litt, han også.

Tirsdag ble det ny tur i Maridalen. Jobb noen timer og deretter hadde jeg to kurs på kvelden. Det første kurset hadde siste kurskveld, og det er alltid litt rart. Ukene går bare såå fort. Jeg håper at de hadde hatt utbytte av kurset.

Martine hadde bedt med seg Fanterampen på en joggetur i Frognerparken. Hun skulle springe sammen med ei venninde og Fant var så heldig å få være med. Han storkoste seg, og hadde oppført seg kjempefint – lille vennen!! Hun hentet han ved halv fem tida og kom hjem kl kvart på sju. Ebbie var ikke fullt så heldig med sin kveld. Hun måtte være «ventehund» på kursene mitt, og fikk bare en liten luftetur etter at kursene var ferdige.

Onsdag og nok en flott høstdag. Vi gikk en deilig tur i Maridalen med Birgitta og jentun hennes. Nå er de blitt tre. Leah er nemlig kommet. Ei lita, søt og snill jente. Hun er bare 11 uker omtrent, og ble sliten og måtte bæres litt.

De andre hundene sprang rundt, lekte, gravde, snuste og storkoste seg. Tia er skikkelig  på jakt. Hun er bare innom og sjekker hvor vi er, før hun fyker avgårde igjen. Fant er også på jakt, men er veldig flink til å vite hvor vi er. Jeg er ikke redd for at han ikke skal finne oss når han tar sine «runder». Han klarte å sitte littegrann i ro i dag, både når vi spiste og litt etterpå, også.

Det er ikke lett å få samlet alle hundene for å ta et bilde. her er det mine to og lille Leah som er sammen med Birgitta.

På vei til bilen etter endt tur. DA ble det et lite bilde av gjengen.

Leah var så trøtt, så trøtt og var veldig glad for å komme inn i bilenigjen. Se så koslig hun har det sammen med storesøster Tia. Litt dårlig bilde, dessverre. Jeg hadde bare med meg det vesle kameraet mitt i dag.

Onsdag kveld er det konkurranselydighetskurs igjen. Det blir en tur på begge to først, og deretter blir det venting i bilen på Fant. En liten luftetur etter kurset, pleier å bli godt mottatt.

Torsdag formiddag reiser jeg på butikken, handler litt og tar så med meg litt kontorarbeid på Solbu. Jeg reiser nemlig dit igjen. Jeg skal ha kurs på Låplassen torsdag kveld, og et lite innføringskurs i Rally-Lydiget mandag kveld. Innimellom skal jeg bare kose meg, går turer med Fant og Ebbie og lese litt. Det blir vel herlig, dere!!

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

Én tanke om “Noen dager hjemme!”

  1. Så fint bilde av snusken, det første som ligger her. Hun er sååå søt hun! ❤
    Også så nydelig lille valpen til birgitta er, hun må jeg hilse på en dag snart! Også et skikkelig kosebilde av begge hundene i bilen! 😀 Og med dette perfekte høstværet, kan du ikke klage! Kos dere masse på hytta, og vær forsiktige!
    Kjakji får me i Kokkern ❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.