Rally-Lydighet på Låplassen!

Etter at vi hadde gått en lang tur og hatt besøk av søskenbarnet mitt, reiste vi ned til Solbu for å holde et lite intro-kurs i Rally-Lydighet.

Den «harde» kjerne møtte opp mandag kveld. Inger-Synøve og Nalle, Ragnhild og My og Carine og Utt.

 

Vi gikk gjennom litt teori først, før vi satt opp skiltene i klasse 1. Alle skiltene ble gjennomgått og trent på.

 

Ragnhild og My foran, Carine og Utt i bakgrunnen! Inger-Synøve og Nalle med fin kontakt under!

 

Jeg satte opp en enkel bane, denne ble briefet og deretter gikk hver og en banen med hund etterpå. Det er ikke like enkelt å huske hva skiltene beyr eller å huske hvor neste skilt er, men jammen hadde vi det morsomt. Litt dårlige bilder, men dere får et lite inntrykk av hvordan vi hadde det denne kvelden.

 

Ebbie kom ut og skulle vise noen skilt, men hun var litt for opptatt av Utt og Inger-Synøve.   😉   Ikke like enkelt å komme rett ut av bilen og å skulle begynne på «jobb» med en gang.

 

Jeg håper at vi kan få til noen treff på Låplassen utover. Når jeg er ferdig med kurs etc, har jeg tenkt å bruke mere tid på trening av Fant og Ebbie. Jeg tenker da på å ta med meg Rally-Lydighets skiltene til Låplassen, cd-spilleren min (slik at jeg og mine kan trene Freestyle/HTM) og de som vil, kan trene teknisk lydighet. DET hadde vel vært noe, det!!

Det er «skremmende» med nye hundesporter, virker det som. Nå blir ikke R.L. ofisiell hundesport før 2011 (tror jeg), Freestyle/HTM ble det først 1. januar 2010. Jeg håper at det blir mange som får øynene opp for at det finnes flere  interessante aktiviteter og ikke minst, noe som kan passe for de forskjellige hundeeierne og hundene.

I R.L. er det ikke så strengt, feks godtas skjeve sitter (innenfor gitte rammer), det er lov å rose og å prate med hunden underveis (ikke berøre hunden) og det er også lov til å repetere øvelsene, hvis du oppdager at du ikke har gjort dem riktig.  Du får riktignok poengtrekk for dette, men du slipper å diske fordi du utførte øvelsen feil. Du får poengtrekk for feks. stopp i banen, stramt bånd, hund som viser treghet under sitt/dekk, avstand mere enn 0,5 m fra fører og skilt, dobbeltkommando etc. Så det er litt å passe på her også. Hunden må kunne følge fører (kontakt), den må kunne øvelsene som skal gjennomføres og det vil jo si at vi må trene for å lære hunden det den skal kunne, i de forskjellige klassene. Morsomt – morsomt – morsomt!!

Karoline: nå må du også få en liten gjennomgang, dette kommer du til å like å trene med Ebbie-snusken din! Joda, vi skal nok få tid til det utover nå!!

Ellers er det det samme  med Freestyle, synes jeg. Såklart kan ikke dette passe for alle eller være interessant for alle, heller. Jeg tror allikevel at mange ikke helt vet hva det går ut på, og er litt for raske til å dømme sporten som kjedelig eller tullete. Freestyle er ikke bare dilling og hopp og sprett og tullballtrening. Det er avstandsarbeid  feks, minst 4 meter fra fører. Her skal hunden utføre forskjellige øvelser (snurr, sitte bamse, krype feks). Avstandskommandering er ikke like enkelt, det vet jo de som trener teknisk lydighet. Hunden skal feks også kunne rygge fra meg og mot meg og den skal ha mange øvelser på kommando. 

Det er flott at det finnes så mye variasjon i hundetrening/hundesporter, for da kan treningen favne om så mange, synes jeg, og det fører igjen til kontakt, samarbeid, glede, motivasjon og  fornøyde hunder og eiere.

JA, SLIK ER DET MED DEN SAKEN!!

 

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

5 kommentarer om “Rally-Lydighet på Låplassen!”

 1. Ja mompen, jeg må lære meg dette! Snusken og jeg skal bli sååå gode 😉 Kanskje kan snusken og jeg også konkurrere i dette en gang!? 😀 Ja kombaja! ❤

  Skjer mye på låplassen! Når jeg så på bildet av deg og snusken nå, og huset i bakgrunnen, begynte jeg å tenke på at der skal du og pappa bo en gang! Litt rart, men også veldig koselig! 😀

  Kjakji

 2. Karoline, mor og far din kommer garantert til å storkose seg på Låplassen 🙂
  Og den «harde kjerne» m.flere, kommer til å fly ut og inn på tunet døgnet rundt..

 3. Det høres koselig ut, med alle dere som skal fly inn og ut på tunet der! 😉
  Mamma og pappa kommer til å storkose seg, når de skal flytte «hjem» igjen! 😀

 4. Enig i at det er fint med mange mujligheter innen hundesporten, og jammen er det bra at RL blir offisiell! Den sporten passer bedre for mange av oss enn lydighet!

 5. Kjempemessig kurs Hilde!! Dette har jeg fått en ørliten smakebit på og jeg vil ha MERE!!!!

  Klem fra meg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.