Leslie Mc Devitt dag 1.

Opp tidlig en lørdag morgen – ja, det må KUN være pga. hund på en eller annen måte. I dag var første dag på helgeseminaret med Leslie Mc Devitt. Dette seminaret  tar opp metoder for å få en engstelig, og/eller stresset, ukonsentrert hund fokusert og arbeidsvillig. Leslie holder seminarer over hele USA, og er nå for første gang i Norge!
Seminaret retter seg mot atferdskonsulenter, instruktører og andre som jobber med hunder – samt selvsagt til eiere av hunder som i enkelte situasjoner er stresset og/eller usikre og/eller utagernede osv.

Leslie jobbet med 9 hunder som hadde en av de ovennevnte «diagnosene». Jeg må jo si at de var flinke, der de alle sammen lå rolige i bur og ventet på å bli jobbet med.

Fanterampen hadde nok hatt store problemer med denne settingen, vet jeg.  Vi var ganske mange observatører der, og jeg må si at jeg syntes det var godt å bare kunne observere og hverken kurse eller delta med hund.

Eierne begynte med å massere hundene sin, ro og avslapping er viktig.  Det gikk mye i «kontakt», «følg med», «gå fint og rolig ut av buret og ta kontak med eier».  Det var bla en engstelig hund som trente på selvtillit: ut av buret for å få godbiter når Leslie sto foran inn i buret, deretter inn  igjen for å få tryggheten.  Hun jobbet også med hundens pust, noe som var helt nytt for meg og som virkelig var interessant. Det er det som er det fine med å gå på kurs/seminar. Litt input og nye måter å tenke på, er ikke så dumt!!

Jeg synes det var interessant å se hvordan hun jobbet med hundene, men at det var veldig  mye nytt, det føler jeg ikke at det var. Men det er viktig å huske på, at det er flere veier som føler til rom!!

Fanterampen og Ebbe-lure var med meg, og fikk et par lufteturer under kursdagen. Fant gikk og snuste og koste seg, mens Ebbie og jeg trente litt lydighet og freestyle på turene. «Dekk under marsj», «stå under marsj», og små strekker med»fri ved fot». Ebbie er helt «med» nå om dagen, og jeg synes det har løsna veldig med freestylemomentene vi trener på.

Jeg fikk nytt fotoapparat  går, og det var nå helt tydelig at jeg ikke skjønte noe av innstillingen på det. Dårlige bilder, men et lite inntrykk av dagen, kan det vel hende at dere får.

Legger også ved et lite bilde fra turen vår fredag. Vi startet fra teknisk museum og gikk en times tid. Det er liksom blitt litt MYE skogsturer i det siste, vi trenger litt miljøtrening innimellom.

GOD LØRDAGSKVELD TIL DERE, FRA OSS!!

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

2 kommentarer om “Leslie Mc Devitt dag 1.”

  1. Du kan jo nesten ALT du da mamma, men bra du lærte litt nytt idag! 😀 Håper morgendagen blir like bra! 😉
    Fint bilde av søsknene Eidal, som utforker det samme fra brua på Kjelsås… 😀
    Kjakji ❤

  2. Dette var interessant, Hilde. Skulle ønske at du skrev mer om dette senere.

    Du er da superflink som får med deg alt. Som din datter skrive så kan du jo nesten alt, jeg trodde du kunne alt. 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.