Leslie McDevitt, dag 2

Mens Leslie og hundene lørdag trente på ro-tilstanden til de deltagende hundene, dette for i det hele tatt å kunne jobbe med stressede hunder osv, jobbet eierne og Leslie søndag med å forandre hundens tilstand under trening.

Leslie jobbet med teppe/matte. Hundene lærte å gå frivillig på denne (det er Fant og Ebbie veldig gode til), og målsettingen var at hunden skulle føle trygghet der, andre brukte matta for å dempe stresset til hunden, osv. Matta skulle få en stor verdi for hundene og motivasjonen for å gå dit, skulle være kjempestor. Forstyrrelser (det hundene reagerer på), skulle da innføres gradvis.

Ellers jobbet hun også med det jeg kaller «sladring». Dette er måten Fant og jeg har jobbet på i flere år. Det betyr at hundene skal sitte med siden til forstyrrelsene (hunder, mennesker osv), de skal se på forstyrrelsene og når de fjerner blikket fra disse og ser på meg, blir det klikk/belønning. De skal altså lære at:»selv om det skjer noe rundt meg som jeg blir stresset av, redd for etc, skal jeg ikke bry meg med det, for det er hos mor/far det positive skjer». De skal altså få lov til å observere at det er noe rundt dem, men ikke bry seg om at det er der. Forstyrrelsene blir da tilslutt uvesentlige. Leslie poengterte også at et er viktig med et «fri-signal», og det er noe som jeg også benytter meg av/lærer bort på mine kurs.

Vi så på tre videoer, hvor Leslie jobbet med egne hunder og en annen hund. Dette var veldig fint å se på, og deltagerne fulgte ivrig med.

Det som var morsomt, var at i ei pause ble Christine med meg da jeg skulle lufte Fant og Ebbie. Koselig å få «leiehjelp» på tur. Christine fikk beskjed om at hun skulle vente foran bilen og ikke gå bak bilen, pga Fant sin vokting. Fant kom ut, snuste på Christine og «dett var dett» liksom. Mye fordi at Christine ikke bøyde seg over hanm og ville klappe han med en gang.

Da vi gikk på tur, begynte plutselig Fant å hoppe opp på meg og han ba om oppmerskomheten min. Ja, såklart. Han hadde jo praktisert denne «sladringen», han. Han gikk og så på Christine, kikket på meg for å få belønning for at han ikke brydde seg om henne, og så så ikke jeg det. Da var det jo ikke rart at han tilslutt måtte hoppe opp på meg for å få sin belønning. Morsomt! Gode Fanterampen min.

Leslie kom også med tips når det gjaldt «fiksering». Dvs når hundene «låser» seg helt på forskjellige objekt, og er vanskelige å få kontakt med.

Det ble en fin dag igjen og jeg er kjempefornøyd med seminaret. Takk til deg, Nina, Hund i Fokus,  for at du fikk Leslie til Norge!!

4 tanker på “Leslie McDevitt, dag 2

  1. Spennende, Hilde. Og så moro med Fant. Tenk at du (og Christine) måtte ha det inn med «teskje» 😉

    Så lurer jeg på om du kan ha fått nye tips angående Nalle som låser seg fullstendig stadig vekk..?
    Skjønner iallefall at det må være moro for deg å gå kurs også iblant! Du får jo bare bekrefta at du gjør det meste rett 🙂
    Me sjåast.

  2. Så spennende å lese. Vurderte dette seminaret jeg også men så at hundene som skulle være med måtte kunne lígge helt rolig i bur, ikke helt lett med sånne omgivelser.. Så utolig flink Fant har blitt, vet du har jobbet mye med han. Jeg kunne også tenkt meg tips når hunden blir helt fiksert. Kanskje jeg får ta meg en time hos deg;) Ha en fin uke.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.