Uka vår!

Fanterampen har fått ny pipeleike av Karoline. Den gjorde lykke!

Uka som har gått, har vel egentlig vært ganske så «normal» for meg, Fant og Ebbie. Mandag ble det tur i Maridalen, i strålende sol, før jeg jeg jobbet noen timer. På kvelden reiste jeg til Bekkestua og parkerte utenfor biblioteket. Vi gikk en tur og tok en hvil i et buss-skur slik at Fanterampen skulle få trent litt på å sitte i ro. Ebbie sitter bare og kikker rundt seg og tar livet med knusende ro. Det er jammen deilig med en slik hund.

Vi tok en treningsøkt på parkeringsplassen etterpå, og nå var Fanterampen helt med. Vi trente korte strekker med lineføring, noe som gikk kjempefint. Jeg legger jo ikke lista så høyt som med Ebbie, men han var kjempemorsom å trene med. Vi tok noen innkallinger fra sitt, og han kom stormende mot meg – det har han ikke gjort på lenge. Han satt fint og stille da en mann passerte oss og tok både snurrer, han satt bamse og trente kontakt under baklengs marsj. Ei fin og morsom økt med gutten min.

Ebbie trente lineføring, innkalling fra sitt, slalom (nå begynner hun å bli kjempeflink -hun smyger seg mellom beina mine) vi tok noen få rally-øvelser og så ga vi oss.

Tirsdag ble det jobb på dagen og kurs på kvelden. Jeg har en fin gjeng på kurs, seks flinke hunder og ivrige eiere. Etter kurset reiste vi til Eiksmarka for å gå tur. Jeg slutter aldri å forundre meg over at noen hundeeiere synes å tro at jeg elsker å få deres hunder rett inn i mine. Disse hundene springer såklart løse, og mine går i bånd. At det ikke er båndtvang betyr ikke at hundene bare kan springe løse overalt og gjøre hva de vil. De skal være under kontroll og ikke forstyrre andre. 

Ebbie går med båndet hengende på seg, men hun kan noen ganger bli litt redd og springe avgårde. Det liker jeg jo ikke!! Det er  trafikkerte veier rundt omkring. Fant kan jeg ikke slippe. Jeg har ikke innkalling på han, hvis han skulle oppdage noen fugler. Det jeg gjør når jeg får slike hunder som stuper rett inn i oss oss, er at Ebbie fortsetter å gå løs, mens Fant holdes i slakt bånd. Jeg vil at han skal føle at han er løs og kan ordne opp selv.

Først møtte vi en hund, hann-hund såklart. Det gikk veldig bra, men det tok lang tid før eier ropte inn hunden sin. Hun så at jeg ikke likte at hunden var der, jeg jobba jo både med Ebbie og Fant, enda bare fortsatte hun å gå. Det tok derfor litt tid før hunden forsvant. Vi gikk litt til, og da kom det en stor flat rett mot oss, med en ball i munnen. Eieren sto ca 50m borte fra oss, og sto bare der. Jeg ble så irritert, og når han ikke gjorde mine til å kalle på hunden sin, ropte jeg: «Jeg har ei tispe med løpetid, vil du kalle på hunden din»?  Det var jo løgn, såklart. Jeg burde sagt at hundene mine hadde skabb!!! Da endelig fant han ut at han skulle kalle inn hunden sin. Den hunden hadde heller ikke innkalling på reportoaret sitt, så tilslutt måtte eieren komme og hente den. Der står jeg da, med Fant i bånd og Ebbie som sprang rundt med halen mellom beina.

Det som i tillegg også skjedde, var at den første hunden vi møtte, også kom snikende. Den la seg ned foran oss og sperret veien for oss. Åhhhhh, altså…!! Fant oppførte seg fint han, litt frustrasjonspiping ble det, men han kunne til og med sette seg og spise godbiter like ved denne hunden. Hvorfor tror folk at jeg synes det er så himla greit at deres hunder skal komme bort til mine? Jeg synes det er direkte uforskammet og jeg blir så innmari irritert!!  – og nei, hundene mine er ikke sinna, det er ikke derfor Fant går i bånd!!

Hunder skal også lære seg at det å møte andre hunder, ikke er ensbetydende med at de skal få hilse på dem. Jeg kunne skrevet MASSE om dette temaet!!!

Onsdag hadde vi helt fri og bare slappet av hjemme. Ungene (de to-beinte, altså, hehe…) dukket opp, en etter en og på kvelden satt jeg bare i sofaen og koste meg. Jeg tror Fant og Ebbie også synes det var greit, å ha en stille dag og rolig kveld hjemme.

Torsdag gikk vi en tur til kirkeruinene i Maridalen, før jeg reiste og handlet på butikken.

På kvelden hadde jeg siste kurskveld på Låplassen. Litt rart egentlig, tida går bare så altfor fort!! Jeg har kost meg på kurs med en herlig gjeng. Håper jeg ser dem igjen ved en senere anledning.

Fredagen ble kjempefin. Jeg sov lenge, satt lenge med pc`n min før jeg pakket sekken og bega meg ut på tur. Deilige høst: klar himmel, stille Buvatn, noen få varmegrader og sol fra skyfri himmel. Jeg simpelthen elsker høsten.

Her er noen bilder fra turen fredag. Det var nok ikke bare jeg som koste meg og pustet godt med magen.

 

 

 

Nå er det snart slutt på kurs på Jar, også. To tirsdagskvelder tilbakstår, deretter er det en onsdagskveld på kurs med Ebbie, møte fredag i Norsk Freestyleforening og freestylekurs neste helg. Da blir tida min egen igjen. Det blir litt godt, jeg kjenner at jeg er litt siten. Nå blir det mere tid til trening med Fant og Ebbie, bedre tid til jobb og mindre pendling. Misforstå meg rett – jeg ville aldri vært disse kursene foruten, de gir meg masse, men det skal bli godt å bli herre over min egen tid, igjen!

Gjett om småene var trøtte etter en herlig tur ute i dag, da!! Da er det lov til å sove i sofaen i kjellerstua!!

Nå venter jeg på Arne. Han har vært bortreist hele uka og nå skal vi ha ei «frea-helg » sammen på Solbu.

Høststemning på Solbu! Her er det godt å være!!

Jeg ønsker dere alle ei riktig god helg!!

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

3 kommentarer om “Uka vår!”

  1. Irriterende hundemennesker, som ikke skjønner noenting. Og bare lar hundene sine løpe rundt og forstyrre andre som de vil… Argh, blir sååå irritert på sånne!

    Her var det mange fine bilder! 😀 For et fint høstvær også, dere er heldige! 😀 ❤ Kos dere videre på hytta, og nå som pappa har kommet også, blir det vel ekstra bra! 😉

    Kjakji

  2. Skjønner deg godt, Hilde. Det med løse hunder. Jeg har lært at alle hunder skal IKKE hilses på. Det er litt som oss, vi hilser ikke på alle vi møter på gata. Så løse hunder skal holder under kontroll. Derfor har jeg alltid Charlie i bånd der det kan komme mange hunder. Ikke sikker på den lille guttungen.

    Flott høstvær på hytta. Nå er naturen på det beste. Kos dere masse i helgen, ha en riktig god helg! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.