Griseøre og figuranthund!

Åh, deilige griseøre!! Fant og Ebbie får det hver dag etter at vi kommer hjem fra jobben, etter tur eller etter at vi har kjørt langt i bil. Ett øre hver dag! Fant koser seg mest med det, Ebbie bærer det gjerne litt rundt og kan noen ganger glemme at hun har fått det. Etter turen fredag, var Fant litt sliten (ja, det var rart,da!!), og måtte derfor slappe av litt, før griseøre ble fortært.

I dag møtte Ebbie nabohunden på hytta, Miko. Miko er litt engstelig og ikke så vandt til å møte andre hunder. Han har sine to «søsken» å være sammen med, og de har det veldig bra, de tre. I dag møttes Ebbie og Miko på et inngjerdet område. Miko knurret, viste tenner og sprang mot og etter Ebbie. Kun for å forsvare seg, ikke for å ta henne. Ebbie sprang bare avgårde og viste gode signal. Miko ville aller helst hjem igjen, med vi tok han litt i bånd, Ebbie satt stille noen meter fra han, og vi så hvordan Miko slappet av. Ebbie fikk gå løs igjen, før vi gjentok det hele. Hun ble satt med siden til Miko, jeg gikk fra henne og roste henne og hun satt der helt til hun fikk «fri-signalet» sitt.

Ebbie var kjempeflink, hun. Da jeg fikk henne klarte hun ikke å sitte i ro sammen med andre hunder. Nå har hun fokus på meg og bryr seg ikke om at det er andre hunder i nærheten. Det har ikke kommet av seg selv, det er sikkert. Vi har trent og gått på allverdens kurs, nettopp for at hun skal kunne klare å jobbe og å slappe av sammen med andre. Kanskje jeg har fått en hund som nå kan ta over «figuranthundjobben» etter Markogullet mitt med tid og stunder?

Vi har trent litt i dag, også. Litt lydighet på både Fant og Ebbie. Fant hadde flott fokus, spiste frolic som belønning og var kjempeflink. Vi har hatt litt besøk i dag, og Fant roet seg fort ned etter å ha bjeffet litt da de kom. Ebbie er jo bare støheten selv. Hun tar imot alle med logrende hale, og lar seg villig bli klappet og kost med. Men altså: i dag var Fant også veldig flink!

Moralen må være: TRENING HJELPER. UTEN TRENING, INGEN FREMGANG!

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

3 kommentarer om “Griseøre og figuranthund!”

 1. Hei, kikker innom her litt igjen 🙂
  Jeg blir rørt over hvor flink Ebbie er jeg! ❤

  Også må jeg si til det forrige innlegget ditt, at jeg er såå enig. Selv når vi går med en flokk med hunder (alle har refleksvest tilogmed) må folk la hundene sine løpe inn i vår gjeng. Det er ikke så hyggelig alltid… Og her en dag holdt en 40 kgs (eller mer?) ridgebackhannhund på å løpe ned lille valpen min, såvidt jeg rakk å løfte han opp – ellers hadde han blitt most! Da kokte det over for meg iallefall!!

 2. Hei!

  Så flinke de er! Nå har Fantemann blitt lang på håret, plutselig vokser det i vill fart!
  I går så jeg en korthårscollie hos dyrlegene på cc. Hun var så lik Eppie!

  Birgitta

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.