Jeg er SÅÅ forelska!!

Jeg har fulgt med på et cocker kull ei tid. Fantastiske flotte valper, godt miljøtrent og sosialisert. Skulle bare ønske at jeg hadde hatt muligheten til å kjøpe en av dem. Dette er cocker valper slik de skal være, bare se på vesle Alfonso på dette klippet her. Logrende hale, blid og fornøyd og så glad i en liten belønning.

Dere kan kikke på flere herlige cockervalper på sida til KENNEL ICEFERN.

Jeg må bare fortelle at trening faktisk hjelper. Som de fleste av dere vet, er Fanterampen en gutt som går fort opp i stress og som utagerer (bjeffer og klarer ikke å ta goddis) når han er i siutasjoner han synes er vanskelige. Ja, det er vel ikke mange som har lagt ned såå mye miljøtrening og sosialiseringstrening som Fant og meg.

Vi har trent masse på at Fant skal ha en annen forventning til det som er ubehagelig. Det være seg ukjente mennesker, ukjente hunder, hester osv. Forventningen når han ser det «skumle», skal være å ta kontakt med meg (sladring), enten å sette seg i ro eller å gå fint i bånd på min venstre side.  Han har heller ikke klart å spise en belønning eller å leke i en slik situasjon.

I den senere tid, har han begynt å ta kontakt med meg når vi møter fremmede, han tar kontakt og går fint ved min venstre side hver gang vi kommer til en barnehage, han kan også gå forbi det vi møter på tur. I dag så jeg to hester nærme stien vi gikk på i skogen, og tenkte at jeg skulle benytte anledningen til å trene litt. Sitt/bli på avstand og deretter få klikk/belønning. Gikk det bra, skulle vi gå nærmere og gjenta dette osv. Jeg hadde med meg kyllingpølse som belønning og var litt spent på om den ville falle i smak. 

Gjett hva flinke Fanterampen min gjorde da han så hestene? Han snurra rundt mot meg, så på meg og satt BAMSE for å få en goddis. Jeg måtte jo le. Så kikket han enda en gang på hestene, snudde seg mot meg igjen og fikk velfortjent mange goddiser servert en og en fra hånda mi. Vi gikk litt nærmere og det samme gjentok seg. Da var han egentlig ferdig med det hele, og ville gå igjen.

Jeg sier det igjen, trening hjelper. Nå er hjertebarnet mitt snart fem år, jammen har det tatt sin tid.

Jeg har også sagt at jeg ikke skal ha cocker igjen, av redsel for å få en hund som synes at mange ting i livet er vanskelig. Det krever så mye, både av eier og hund.  Etter at jeg oppdaget denne kennelen, har jeg forandret mening. Ja, det var jo rart da, dere.

Ha en fin kveld, alle sammen!!

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

2 kommentarer om “Jeg er SÅÅ forelska!!”

  1. Åh, næmmen Hilde, så utrolig moro og så utrolig velfortjent!!!!! Nå ble jeg så glad på deres vegne.
    Cockere er (som du vet) en rase jeg er uhyre svak for!!!!! Så gøy at du fant en sånn kennel:o)

    Klem fra meg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.