Tirsdagstrening Granfos!

Tirsdag kveld trente vi med Birgitta m. Tutta og Tia

og Jane og Buster.

Marie hadde vært på valpekurs med vesle-gutten sin, Balrog, og hun var på vei hjem. Hun og Ellie skulle etter planen trene sammen med oss, men pga at Ellie ikke var i form, reiste hun hjem med en sliten kelpie-gutt!

Ebbie og jeg trente på dette:

 • Marie var så snill å ta tre tannvisninger på Ebbie, noe Ebbie klarte til tre 10`ere. Marie er en grei dommer, men Ebbie satt helt rolig og lot seg klappe og undersøke.
 • Innkalling fra sitt. Dette gikk mye bedre enn sist. Ebbie sprang ikke inn i kroppen min og hun tok heller ikke en gledesrunde bak meg. Farten var også stor – flinke jenta!
 • Vendinger, både venstre og høgre + helomvending.  Belønning like etter hver vending.
 • Avstandsdirigering. Her er det bare å jobbe på, unngå skjeive dekker og lære henne å vente på kommando.
 • Stå u. marsj. Her trente vi på første del og det at Ebbie skulle stå stille når jeg gikk forbi henne og bak henne. Dette er nytt nå, og vi må legge ned endel jobbing på det at hun skal stå HELT stille når jeg går forbi og bak Ebbie. Neste trening skal jeg KUN jobbe med dette momentet på denne øvelsen.
 • Birgitta dirigerte meg to ganger med lineføring. Det gikk litt bra og litt dårlig. Jobbe, jobbe, jobbe….. Morsomt å bli dirigert, jeg (og Ebbie) trenger det.
 • Fellesdekk. Jeg hadde bestemt meg for at hun skulle ligge over 2 minutter (hvis hun klarte det, da) uten hverken ros eller noen annen type av belønning.  Gjett om hun lå stille!!! Jeg pratet med Birgitta og Jane, Jane tok en innkalling på Buster 4 meter fra henne, og det ble litt mere uro rundt henne i tillegg. Tenk, hun lå helt fint. Hun skiftet stilling en gang, ellers lå hun som ei dronning. Jeg tror nok at hun lå i ca 2,5 minutter. Kjempeflink jente, lille mor!

Onsdag ble det nok en tur i Maridalen med Birgitta og jentene hennes. Glade hunder, lek, jakt og deilig snø, kaldt og godt. Hundene frøys da vi satt og spiste nistemat, Tia og Fant ristet av kulde, og da var det viktig å kle på dem litt.

Fant med et altfor stort dekken, fordi genser og det riktige dekkenet hans er på Solbu. Det må nok hentes nå, skjønner jeg. Slik går det når cockergutten er nyklippet!!

Det er viktig å holde varmen når vi skal spise nistematen vår!

TAKK FOR NOK EN SUPER TUR!!

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

2 kommentarer om “Tirsdagstrening Granfos!”

 1. Så søte dere er på tur alle sammen!! Elsker hundene med klær på! ❤ Det er noe spesielt med det!! 😀
  Flinke snusken som lå stille hele tiden! 😀
  Imorgen drar jeg å kjøper jakke til oss mamma, så holder ihvertfall vi oss varme!! 😀
  Kjakji

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.