Gjett hva….

Karoline har laget til meg i år også? Jaaa, en gavekalender! Nå kan jeg kose meg med ei pakke hver dag helt til julaften. Jeg er spent som en liten unge….  hihihi….  😉   Tusen, tusen takk, jenta mi!

Tirsdag ble «ungene» luftet i hagen, før de måtte være noen timer alene mens jeg var på jobb. DET er ganske så kjedelig, altså. De hadde ikke lidt noen nød, akkurat, for Karoline kom en liten tur hjem midt på dagen. Det var da hun hadde hengt opp julekalenderen til meg. Hun elsker å overraske meg, den jenta!!

På kvelden gikk vi en liten rusletur på Ramstad Skole, før vi møtte Birgitta og Jane til litt lydighetstrening på Granfos. Fant var ganske pipete av seg, men han var ivrig og logret da vi trente. Jeg måtte «hente» han inn noen ganger, men han var kjempeglad og det betyr aller mest for meg.

                          Treningen med Ebbie, gikk ut på:

 • kontakt u. baklengs marsj,
 • deretter snudde vi og jeg belønnet korte strekker med full kontakt under lineføringen.
 • Jeg trente på avstandskommandering kl.1, denne gikk kjempefint.
 • Vi jobbet også med  «følg med» kommandoen når de andre hundene ble belønna med pipeball, og det synes hun var kjempevanskelig. Nettopp derfor er dette viktig trening for lillemor! Hun klarte seg veldig bra, så det er bare å jobbe for fullt videre.
 • «Stå» mens jeg går et par meter foran henne, deretter bak henne og fram til henne, jobbet vi også med. Det går bedre og bedre, men må jobbes mere med.

Neste øvelse Ebbie og jeg må begynne å trene på nå, som vi ikke har trent på på lenge, er hinderet. Jeg tror jeg skal ta det med på treningen torsdag kveld. Da kommer det flere på trening, tror jeg, og det blir kjempefint for oss.

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

3 kommentarer om “Gjett hva….”

 1. heldiggrisen som har en så flink datter 🙂 Håper Helena blir like flink når hun blir stor 😉
  Hva mener du forresten med: «kontakt u. baklengs marsj,»
  Nina

 2. Hei Nina!
  Ja, jeg har flinke unger og det er veldig koselig med dem nå når de er blitt voksne, alle tre,
  Helena kommer til å bli like flink når hun blir noen år eldre, det er jeg helt sikker på.
  «Kontakt under baklengs marsj»: Ebbie og jeg trener masse kontakt når vi trener med andre. Hun synes veldig ofte at det som skjer rundt henne, er kjempespennende. Jeg vil at hun også skal lære seg å se på meg når jeg er i bevegelse. Derfor går jeg ganske enkelt bakover, hun følger etter meg, og jeg belønner henne for å holde kontakten når jeg rygger. Jeg vaierer hvor langt jeg rygger, alt etter hvor flink hun er til å holde kontakten. Det hender at jeg legger inn noen vinkler av og til, også.

  Ha en fin dag på Darbu!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.