Jeg er såå glad!

Jeg har det så fint om dagen. Jeg har en fleksibel jobb hvor jeg kan legge opp hverdagene mine omtrent slik jeg vil. Jeg har mine frister som jeg må overholde, men jeg kan jobbe kveld og dag etter som jeg ønsker. Jeg jobber de fleste søndagene når jeg er hjemme, på den måten kan jeg ta meg fri en ekstra dag i påfølgende uke, feks. Nå har jeg ikke kurs på kveldene, derfor kan jeg kan bruke dem som jeg selv vil. Det synes jeg er kjempefint.

Nå er jeg også kommet igang med teknisk lydighetstrening et par kvelder i uka, med bare koselige folk. Freestyletreningene en gang i uka, torsdag på dagtid, gleder jeg meg også til, og så har jeg noen supre turer i Maridalen. Enten alene med Fant og Ebbie før jeg skal på arbeid, eller sammen med Birgitta og jentene hennes. Jeg har kjempefine dager, med andre ord.

Torsdag kveld møtte jeg Marie og Ellie/Balrog, Anne-Cathrine og Extra, Birgitta med Tutta/Tia og Helga og hennes nydelige Vizla. Marie tok noen tannvisninger på Ebbie. For første gang oppdaget jeg at hun viker litt unna hvis hun får en håndflate over ansiktet sitt. Dvs jeg vet at hun ikke liker det, men i dag så jeg det da Marie gjorde det. Det var egentlig greit å oppdage det, for da jobbet Marie med nettopp dette under tannvisningene. Ebbie var kjempeflink, allikevel hun, og ville nok fått 10 på denne øvelsen.

Ebbie trente på «følg med» kommandoen. Hun satt stille og fint med kontakt, når noen av de andre hundene trente og bjeffet litt, hun så på meg når jeg ga henne kommandoen «følg med», og hun hadde super kontakt i utgangsstilling. Nå begynner den virkelig å sitte. Øvelse gjør mester. Vi trente på «stå» og «stå under marsj» – hun stoppet momentant. Kjempeflink, var hun. Vi tok «dekk fra holdt», det gikk også veldig bra. Vi trente korte strekker med lineføring, sakte marsj og springmarsj. Ebbie elsker springmars, for da blir det liksom skikkelig action. Litt «kontakt u. baklengs marsj» trente vi på helt i starten av treningen.

Vi tok en super fellesdekk til slutt. Hun lå fint og stille, uten belønning/ros, mens jeg gikk fra henne og deretter langs alle hundene som lå på dekken. Jeg gikk tilbake og avsluttet øvelsen etter ca 2 minutter. Det ble en kjempefin fellesdekk for henne. Vi tok en til, og da la jeg henne ved siden av Ellie. Ellie lå kjempefint selv om vi kom og forstyrret henne litt. Ebbie lå fint på denne dekken også, selv om vi tobeinte pratet litt og jeg gikk litt rundt omkring.

Dårlig mobilbilde, men se så flinke alle hundene er som bruker refleks i vintermørket!  😉

Jeg synes Ebbie var kjempeflink og hun begynner virkelig å kunne holde fokus på meg, selv med andre hunder som trener og springer rundt henne. Ellers var jeg utstillingsdommer for Marie og Ellie. Nå var Ellie flink, synes jeg. Hun dempet littegrann, men sto rolig og fint. Dette blir bra, Marie.

Fant fikk også trent litt. Han koste seg virkelig. Lineføring, sitt v. holdt og kontakt gikk greit. Han hilste fint på alle hundene, utenom Extra. Da knurret han litt, og jeg tok han bare bort uten noe styr. Han har gjort det på henne før, derfor får han ikke hilse på henne neste gang. Han hilste på Helga og henne har han aldri hilst på før. Det gikk veldig fint. Han kunne sitte i ro på slutten av økta sammen med alle hundene/eierne, han spiste villig goddis og da var han faktisk ganske rolig (til han å være). Det var virkelig godt å oppleve, synes jeg. Disse treningene kommer til å bli veldig nyttige for Fanterampen min.

Ellers hadde vi en travel. Tur i Maridalen på morgenen, deretter jobb, så en privattime (hvor Ebbie fikk komme ut og leke med Copper og å vise noen øvelser i klasse 1. -noe hun klarte kjempebra). Fant fikk en alenetur etter dette, og jammen så vi ikke tre flotte rådyr på jordet. Deretter litt jobb igjen, så hjem for å lage middag og rydde/vaske opp, før vi reiste ut på treningenpå kvelden. Det var neimen ikke rart at Fanterampen og Ebbeluremor var trøtte etter denne fine dagen.                                  

Det var de forresten ikke alene om!! Fredag er atter en ny dag. Jeg håper den blir like god som denne!!             

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

2 kommentarer om “Jeg er såå glad!”

  1. Hørtes ut som en topp dag!
    Så Ebbies innkomst til utgangsstilling, den var bare lekker!
    Gleder meg tiltur i dag!

    Hilsen ole brumm

  2. Fy søren så flink Ebbie har blitt takket være deg og nøye trening! Dette blir spennende etterhvert! Takk for skryt og hjelp med lille Elliemor 🙂 Elsker treningene og gleder meg til neste gang 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.