Dogs4all – søndag!

Karoline og jeg tok oss en ny tur søndag, vi. Det var dette som egentlig var «vår» dag. Da var det cockerne sin tur til å stille og korthårene skulle også i ilden. Den første vi traff i dag, var Marie og Ellie og Maries mamma. Veldig koselig å se dem der, og Ellie lå så fint og stille i buret sitt. Vi kikket litt på cockerne, hvor det var mange flotte eksemplarer av rasen. De har en spesiell plass i hjertet mitt, disse små, blide hundene. Når de har det virkelig gode cocker gemyttet, er det en super rase.

Deretter kikket vi litt på freestyleforeningen sin oppvisning, og jeg fikk såvidt hilst på en jeg kjenner der. Dette er jo en sport for store og små eiere og store og små hunder. Her er ei lita nissejente som danset med hunden sin.

I freestyle er det også lov til å bruke rekvisitter, hvis det inngår som en naturlig del av programmet.

Vi møtte Birgitta og Tia, og fikk hilst på Carola fra Råde Hundeklipp og Hundeskole.  Tia skulle konkurrere i dag, hun. I alt det levenet som var i hallen, må jeg si at jeg virkelig er imponert over at hundene klarer å konsentrere seg om oppgava si.

Her stiller fem forskjellige hunder og eiere seg opp til fellesdekk med skjult fører. Se så flott kontakt hundene har med eierne sine.

Tia lå såååå flott og stille (rørte såvidt på en pote en gang), helt til dommeren sa at eierne kunne gå tilbake til hundene sine. Like før, reiste vesle Tia-mor seg opp!! Åhh, så ergelig. Det ble en null på denne øvelsen, dessverre. Men at Tia var flink, det var helt sikkert.

Det var så koselig å hilse på Berit igjen. Hun skulle stille Noia i dag, og måtte trene litt før hun skulle i ringen. Tenner må sjekkes….

Beina må stilles opp ordentlig.

Deretter er det klart for å entre ringen.

Noia fikk sine bånd, hun. Jeg  vet jo ikke hva alle båndene betyr, men jeg regner med at  Noia fikk gode kritikker, så fin som hun er.

Etter dette, reiste vi til butikken, fordi Karoline skulle jobbe noen timer. Arne hadde tatt med seg Fant og Ebbie dit, hvor vi skulle møte dem etter messa. Der møtte vi en glad cocker gutt og ei ikke mindre glad korhårsjente. Lykken ville ingen ende ta for disse to, da både Martine og Andreas også dukket opp.  Tenk, hele familien samlet, det er ikke så ofte lenger.

Ett år til neste messe, vi må nok ta turen da også, Karoline!!

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

5 kommentarer om “Dogs4all – søndag!”

 1. Jeg må le av deg, Hilde 🙂
  «fikk noen bånd», sier du – hihi. Det er så godt å høre hvor lite du bryr deg om betydningen av dem, du som ellers vet alt som er verdt å vite om hund. Go’e, go’e Hilde 🙂
  Hels ungan!

 2. Hei!
  Takk for hjelpen igår! Godt å vite at du passet på Tia under fellesdekken!
  Snodig å se brun og hvit korthårscollie. Er så vant til Ebbelure og hennes like.
  Gleder meg til ikveld!

  Bergitta

 3. Hehe… snille Nøve!! Du er go selv, du! 😉
  Nå regner jeg med at du gleder deg skikkelig til du får besøk tirsdag!! Jeg håper at du har fri onsdag?!
  Kos deg, ihvertfall og hils Nallemannen!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.