Fyttikatta så artig!!

Birgitta og jeg reiste til Drammen og innetrening i kveld, igjen, og i kveld var det en helt annen Ebbie som kom inn i hallen. Her var det kontakt og treningsiver og ingen snusing (bare et par ganger, tenker jeg) og vi storkoste oss sammen. Det var så utrolig stor forskjell, og det viser viktigheten av å trene på forskjellige steder, underlag osv. Generalisering er viktig!!

 • Vi trente på avstandsdirigering med utlagt belønning. Det gikk kjempefint.
 • Potetarget/musematte med stå, på ca 10 m. avstand. Det gikk supert. Musematta skal jeg legge i «ruta» når jeg skal begynne å trene mere på denne.
 • Siste del av stå under marsj, klasse 1. Ebbie sto, jeg gikk bak henne, deretter fram til henne og sammen gikk vi lineføring ca 3m. før hun satte seg i utgangsstilling. Det begynner å komme seg nå.
 • Kontakt nær andre hunder som bjeffet og som tok bort fokuset fra meg. Hun blir flinkere til dette også nå.

010.JPG

 • Apportbukken ble tatt fram. Vi trente på opptak og det å holde apporten i utgangsstilling.
 • Jeg tok tre-fire pauser på ryggsekken og da måtte hun slappe av sammen med meg. Det blir også bedre og bedre, og i kveld så jeg faktisk at hun var heeelt rolig i kroppen sin. Flinke jenta mi!!
 • Fellesdekk med fremmede hunder. Her lå hun helt fint i et par minutter. Det kom to nye hunder inn i hallen da det var gått en tid, og disse bjeffet noe infernalsk. Jeg gikk derfor sakte mot henne og roste henne for at hun fortsatt lå stille og fint, deretter ga jeg henne en godbit før jeg gikk fra henne. Jeg hadde nok ikke behøvd å gjort dette, tror jeg. Neste gang noe slikt skjer, skal jeg ha is i magen og bare vente henne ut.

 • Lineføring, og i dag var den bare kjempeflott. Jeg tror aldri at vi har gått så fint sammen som i kveld, og det var bare en helt utrolig følelse. Jeg startet med å belønne henne veldig ofte da hun gikk fint, og stoppet henne med en gang hun gikk for langt fra meg eller mistet fokus. Jeg hadde belønning i venstre hånd sammen med båndet og fikk derfor lurt inn litt bedre fokus. Etter ei lita pause, tenkte jeg at hun skulle gå lengre uten belønning og at belønningen skulle ligge gjemt.

 • Jeg begynte derfor bare å gå og nå gikk jeg mye lengre og belønnet mye sjeldnere. Jeg kombinerte vanlig marsj med springmarsj og sitt v. holdt. Det var bare SÅÅ morsomt og det fløyt liksom bare avsted. Herlig!

I kveld kjørte vi min bil og skravla gikk som bare det både til trening og etter trening. Tutta og Tia var kjempeflinke i kveld, og jobbet kjempebra. Det er så morsomt å se på dem når de trener, og vesle Tia-mor som jobber så målbevisst og som ikke bryr seg noe om andre hunder. Hun går bare rett forbi store schæfere og alle andre som er der og har kun øyne for mamma`n sin.

 

Jeg håper kulda holder seg neste uke også, for da må Birgitta avlyse kursene sine og vi kan reise på innendørstrening et par ganger til.

7 tanker på “Fyttikatta så artig!!

 1. Flinke snusken min!! Og alltid like morsomt å se henne i fellesdekk, med ørene rett opp! 😉
  Søte lille Tia, med genseren sin! Elsker hunder med gensere! 😀
  E gleda me te imørgo, ho Glade Mango kjem å plukke de upp på vegen te me!! 😉
  Kjakji ❤

 2. Hei!

  Så gøy å se hvor glade jentene var når vi var på vei inn i hallen! De syntes det er super spennende!
  Ebbelure gikk så det suste! Nydelig FRF!!
  Hulle, gleder meg til neste gang!!!!!!
  Bergitta

 3. Så flinke dere er som trener i denne kulda 🙂
  Og så flinke hundene er som klarer å trene så bra med så mange ukjente hunder og lukter rundt seg 🙂
  Ebbie er så søt og ser så fornøyd ut på fvf 🙂

 4. Silje, Ebbie koste seg på trening og hun var så fornøyd! Jeg leste et sted at hallen skal holde bortimot 15 varmegrader. Jeg vet ikke om det stemmer, men det er kjempegodt å trene der.
  Jeg håper at det fortsatt går bra med Bandit!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.