Tå og på!

Ja, den Ebbelure-mor, altså! Sist trening i Drammen, var hun bare HELT med på treningen og det var supermorsomt å trene med henne. I kveld derimot, var hun ikke med i det hele tatt den første økta vi hadde. Hun spyttet (ja, tenk… hun ville ikke ha goddis) ut goddisen jeg hadde med og hun lekte heller forsiktig med leikene sine. Hun var definitivt «tå» på treninga denne første økta!!Jeg tenkte at jeg skulle få henne litt «opp» med å leike med henne, men det var ikke så veldig vellykka, akkurat. Hun gadd ikke springe etter ballen/kongen sin, og hun ville heller ikke holde i den. Derfor fikk hun en pause i bilen og jeg luftet Fanterampen en stund istedetfor. Fant ble satt i bilen igjen, jeg tok meg en kaffikopp sammen med Birgitta og Marie og så handlet jeg inn ny type goddis og ei ny leike til henne. En litt mindre ball i en ganske lang snor. Ja, tenk i hallen går det ann å kjøpe vaffel (det kan ikke jeg spise da. Jeg tåler jo ikke egg), kaffe og det er en dyrebutikk der, også. Supert, altså! Så nå har jeg meldt meg inn i Drammen Brukshundklubb!

Det var nok lurt å la Ebbie få ei lita pause, for etter denne, ble hun mere på nett og ble definitivt «på». Det ble litt enkel kontakt-trening. Hun måtte se på meg mens det var mange forstyrrelser rundt henne. Jeg trente avstandsdirigering, litt enkel lineføring (kun rett fram og springmarsj), stå under mars og innkomst til utgangsstilling. Alt dette med utlagt belønning og leiking med den nye leika. En liten fellesdekk kun med Ellie i kveld. Hun reiste seg opp en gang, faktisk. Hæææ – det er jo ikke likt henne!!

Det var endel nye hunder der i kveld, og det var jo kjempebra. Dettte er viktig trening for Ebbie. Det å jobbe med andre hunder som blir trent, som bjeffer og som blir belønnet med ball og høye stemmer, synes hun noen ganger er vanskelig, og derfor er det viktig å legge stor vekt på dette under trening.

4 tanker på “Tå og på!

 1. Det er nok kanskje løpetiden ja. Noe som i seg selv jo også er veldig spennende 😀 Ellie var jo helt rar på det kurset vi hadde ifjor vinter, rett før løpetid.

  Syntes du alltid er så flink til å takle de gangene hun er mer ‘tå’ enn ‘på’.
  Og det er jo ganske vanskelig som trener. Veldig lurt å gi henne en pause også så bra at det gikk bedre etterpå 😀
  Jeg er veldig dårlig til å følge med på andre, og får alltid så mye koselige kommentarer av dere når ting går bra! Veldig glad for det, og litt lei for at jeg ikke er så flink til å skryte tilbake! Men jeg er veldig imponert av hvor flinke dere har vært til å trene i høst. Det gir resultater selv når hunden er ‘tå’ 🙂

 2. Hei!

  Håper hun får løpetid, så smitter det så da kan de holde på med det når det allikevel er kaldt og sne!
  Mamma fortalte om en dame som har laget en allergi kake som ligger i frysedisken som er uten gluten og egg og er visst kjempe god. Har du hørt om den?
  Du var så super fin igår a, ble litt sjalu a!
  Hadet på badet.

 3. Hehe… takk for det, Birgitta! Det hjelper å kle se i noe annet enn hundeklær!
  Jeg skal sjekke frysedisken når jeg kommer på arbeid. Hvis vi har den kaka, blir det nok et stykke eller to til kaffi`n i dag, tenker jeg!!
  Ja, løpetida er nok på vei. Jeg skal be Ebbie «smitte» Tia-mor, så blir det noe annet å gjøre utover vinteren!!

 4. Så koselig kommentar, Marie!
  Jeg ble så imponert over Balrog i hallen i går. Skulle ikke tro at det var første gangen han var der inne og trente. Han tok jo alt på strak labb, han!! Ellie var også kjempeflink. Vi glemte forresten «tannvisningen» – hehe!!
  Jeg pleier å si: uten trening, ingen fremgang! Det er helt sant, ja! Trening er morsomt når det går fremover!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.