En god Fante-opplevelse!

Martine ble med oss på kveldstur, og vi gikk en god og frisk tur fra Rosenvilde via Plantasjen på Rud og deretter til Rosenvilde igjen. Det er et stort jorde (golfbane om sommeren) der, og Ebbie gikk som vanlig løs, mens Fanterampen gikk i flexibånd. Da kom det plutselig en golden retriever tispe springende og eier synes det var SÅ flott å møte noen hunder, for da kunne de leke sammen.

Jeg er ikke så glad i å slippe Fant på slike steder, fordi jeg ikke har en god innkalling på han, selv om den er blitt mye bedre det siste halvåret. Jeg slapp han allikevel, fordi vi var ganske langt fra bilvei. Det er også en stressende situajon for Fant å være i bånd, mens to andre hunder leker sammen. Det morsomme som da skjedde, var at da jeg slapp Fant, kom han rett mot meg, han gikk med full kontakt ved min venstre side noen meter og han var kjempeglad.

Vi har jo trent på at andre hunder, unger osv betyr at det skjer noe morsomt hos meg (sladring), og at dette virkelig sitter, er jo kjemepemorsomt. Han fikk goddis, noe han veldig gjerne ville ha, før han sprang avgårde i vill jaktlek etter Ebbie. Han gadd omtrent ikke se på den andre hunden. Eieren var han totalt uinteressert i, også!

De som vet hvordan Ebbie og Fant leker jaktleken, vet at den ikke foregår i stillhet. Det gjorde det ikke denne gangen heller. Jeg måtte fortelle den andre hundeeieren at det var slik de lekte, og at Rampen min IKKE var sint eller noe. Vi gikk litt sammen på jordet, før vi gikk hvert til vårt. Gjett om jeg var stolt da Fant kom på innkalling – HURRA!! Den andre eieren måtte nemlig gå og hente hunden sin hos oss. Hihi… !

Det er så morsomt å se at treningen som jeg har brukt så mye tid på, endelig gir resultat, og at Fanten også er mere komfortabel i disse situasjonene.

Som jeg alltid sier: «uten trening – ingen fremgang».

Moralen må være at all trening hjelper, selv om det ikke virker slik noen ganger. Det kan faktisk gå laaang tid før vi ser resultat av treningen. Ingen god trening er derfor «bortkastet»!

4 tanker på “En god Fante-opplevelse!

  1. Hurra for lille pomsen!! 😀 All trening hjelper! 😉 Synes jeg ser de løpe rundt i jaktleken, mens folk lurer på hva som skjer… 😛
    Kjakji

  2. Ja, du skulle sett dem, Karoline!
    Måtte jo le av dem, der de raste rundt etter hverandre i vill fart. Det var ikke like enkelt for en litt «doven» golden å holde følge med dem, nei!!

  3. Dette varmer mitt hjerte Hilde. Jeg tror jeg aner hvor mye trening du og Fant har hatt sammen, så utrolig gøy å se at det funker, så til de grader:o)))))

    GØY!!!!!!!!!!!!!!!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.