Blåtime og trening!

Maridalstur i Blåtimen i dag. Det var et helt spesielt lys på formiddagsturen vi hadde. Det er så deilig å gå tur der nå når det ikke er kommet så mye snø.

Jeg kan enda gå overalt, samtidig som det er hvitt, fint og lukter friskt og godt. Slike turer gjør godt i sjelen!!       

Noen timers jobbing, deretter hjem til middag og litt husarbeid. Jeg tok med Fant og Ebbie på en liten luftetur på Granfos, før jeg møtte Birgitta på Granfos for litt lydighetstrening. Jane og Buster kom også etter en stund.

Fant trente litt kontakt og lineføring, bamse og stå. I tillegg fikk han en liten alenetur etter at Ebbie hadde hatt sin treningsøkt.

Ebbie trente på:

  • Avstandsdirigering fra dekk til sitt. Hun begynner å respondere bra og litt raskere enn før. Hun er flink til bare å bevege frambeina og lar bakbeina være i ro. Hun venter stort sett også på min kommando, så vi er på god vei.
  • Apport. Ebbie satt i utgangsstilling og jeg presenterer apporten for henne 3-4 centimeter fra snuta hennes. Hun er flink nå til å vente på min «gripe-kommando», hun sitter fint i utgangsstilling og holder uten å tygge helt til jeg ber henne om å slippe. Deretter fikk hun «værsågod» ut til godbitskåla som sto et par meter foran henne.
  • Leik. Med den nye leika jeg kjøpte i Drammen. Jeg ville få henne litt «opp» til lineføringen.
  • Lineføring med venstrevendinger. Kun korte strekker med ros og goddisbelønning underveis deretter belønning med kasting av leika hennes og skikkelig drakamp etterpå. Jeg må få henne til å tenke på at lineføring er skikkelig artige greier, hun må få en bedre forventning til den øvelsen enn hun har nå. Det begynner å komme seg, heldigvis.
  • Stå på target/musematte. Ebbie elsker musematta og tramper skikkelig med en pote på den. Jeg satt henne i utgangsstilling, la musematta ca 10 meter fra henne og sendte henne ut. Deretter kommanderte jeg «stå» og belønna henne der ute. Dette ville jeg nemlig bruke i starten på øvelsen «ruta». Hun er flink til å springe ut på min kommando og skjønner godt at hun må stå der for å få belønningen sin.
  • Deretter satte jeg opp to kjegler med musematta et par meter bak og i midten av kjeglene. Ebbie vil veldig gjerne springe og touche kjeglene, derfor sto vi like ved musematta da jeg sendte henne ut til den igjen.

  • På den måten fikk hun ikke mulighet til å feile og å bruke kjeglene som snute-target. Etter et par repetisjoner, flyttet vi oss et par meter vekk før hun fikk springe til matta, deretter gikk vi ca 10 meter fra. Dette gikk veldig fint, hun tenkte overhodet ikke på kjeglene. Neste gang vi skal trene på «ruta» , skal jeg begynne slik jeg sluttet her og så legge til de to andre kjeglene etterhvert. Da begynner det å bli slik øvelsen skal se ut.

LYDIGHETSTRENING ER JAMMEN MEG MORSOMT!

 

 

 

Én tanke på “Blåtime og trening!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.