Endelig litt trening!

Nå er jeg akkurat ferdig med ei riktg så god innendørs treningsøkt.  I dag er det deilig temperatur ute og sol, men vi har enda ikke vært ute. Turen vår tar vi seinere i dag.

Jeg trente på at en og en hund skulle ligge og vente i buret, mens den andre trente. Jeg har trent på det før, men nå begynner det virkelig å sitte. Begge hundene vil gjerne inn i buret og det betyr jo at jeg har bygget litt «verdi» for dem i buret. Det skal jo være godt å være der inne også, selv om den andre hunden blir trent. Derfor blir de rikelig belønnet der inne fremdeles, men i dag ble det litt mindre og sjeldnere belønning i buret.

Ellers trente Ebbie på:

 • HTM: posisjoner fot, heel (fot motsatt side), høgre og venstre (jeg rygger med Ebbie på v. og h. side). Det ble bare små og korte økter, det er liksom ikke så god plass til mere hjemme hos meg.
 • FREESTYLE: slalom, åttetall mellom beina, bukke, bamse og poteløft. Det begynner å komme seg, og jeg setter kommando på alle momentene/øvelsene nå.
 • LYDIGHET: fremadsending til musematte. Hun er så ivrig at jeg må holde henne igjen. Det neste nå er at hun må sitte og vente på kommando før hun får springe ut. Nå setter jeg kommando på dette også, og bruker kommandoen «ut».      

  Flinke Ebbiemor! - og ja, nå har jeg klippet klørne hennes. De vokser og gror som bare det.

  Avstandsdirigering fra ca 4m. Sitt/dekk/sitt osv. Deretter la jeg inn litt stå fra dekk. Det synes Ebbie var litt vanskeligere, men ved hjelpa av håndtegn, gikk det mye bedre. Det er jo lov til å bruke håndtegn i konkurranse, derfor bruker jeg det nå når vi trener.

 • AKTIVISERING: Rydde leker. Hun kan apportere og hun har gjort dette før. Derfor startet jeg bare med at hun fikk belønning når hun putta snuta ned i kurven noen ganger. Da hun skjønte dette, la jeg løsbittet foran henne og sa apport   så holdt jeg kurven opp mot henne og ventet henne ut. Da slapp hun bittet oppi og dytta snuta si godt i bunnen av kurven. Da måtte jeg le litt av henne. Etter et par repetisjoner, satte jeg kurven ned på gulvet foran henne og kastet løsbittet inn på gangen. Hun spant rundt, hentet bittet og la det fint i kurven.

Fant og jeg trente på:

 • FREESTYLE: bamse og poteløft, rygge ved min venstre side, rygge fra meg mens jeg gikk mot han, stå på to og gå rundt (vanskelig – her belønna jeg bare at han kom opp på to og gikk et lite skritt på to bein). Slalom og åttetall mellom beina mine og bukke. Han bukker såå fint nå og kan stå en liten stund til jeg frir han ut av posisjon.
 • LYDIGHET: springe ut til musematte, kommando blir satt på med Fanterampen også. Avstandsdirigering. Det samme som Ebbie. Fant er like flink som henne, og han logrer og smiler når han trener. Fant synes det er SÅ morsomt å trene. Hadde han enda kunne gjort dette ute på trening, også!
 • AKTIVISERING: Fant ryddet løsbittet som bare det, han. Jeg flytta kurven rundt og han måtte derfor finne kurven før han kunne legge løsbittet oppi. Flinke rampen min.

Nå er de slitne og trøtte, jeg skal ta meg en liten kopp kaffe, før vi setter nesa mot Kjelsås og en liten luftetur. Det er varetelling i butikken i dag og i morgen, derfor går vi turen der og stikker innom butikken en tur også.

Nyttårsaften: Fant var rolig som vanlig, og ville gjerne ut og kikke, Ebbie var mere rastløs og stresset mere. Vi koste oss i kjellerstua mens det sto på som verst, og jeg syner det gikk greit. En liten nattetur kl 01.00 ble det, og Ebbie gikk fint og rolig ved sida av meg.

Ny uke begynner snart og det skal bli godt å komme i gang igjen. Jeg venter fortsatt på Ebbies løpetid, men Fanterampen er litt på flørtern, så den kommer nok snart.

6 svar til “Endelig litt trening!”

 1. Flinke mamma og flinke hunder!! Trening gjør mester! 😉 Snusken og jeg skal trene på å gi lyd vi nå da, også det å holde en stav/pinne.. 🙂 Morsomt å trene hund!!

  GODT NYTT ÅR TIL VERDENS BESTE MAMMA OG PAPPA, OG POMS OG SNUSK!! ❤

  Kjakji fra uss tre i Kokkern

 2. Godt nytt år! Morsomt å lese om treningen din, nå ble jeg litt inspirert til å ta fram buret og trene slik du gjør. Det har blitt nokså mye «synkrontrening» i høst, og det kan være vel og bra, men noen ganger ønsker jeg å trene bare den ene, og det er ikke aktuelt å stenge den andre inne på et annet rom, akkurat! Så individuell trening har bare foregått ute mens den andre har vært inne, eller inne når far har vært på tur med en av dem… Men det lille kvarteret innimellom andre gjøremål er så kjekt, og bur kan være lurt! Nå ligger Emma stor sett med valpene sine, så Warja kan jo få litt ekstra oppmerksomhet i disse dager. Jeg liker å titte innom bloiggen din for å få litt insprasjon!

 3. Hei!

  Så flinke dere er! Gøy med hverdag og trening igjen! Håper vi får til en Uddevalla tur igjen!

  Bergitta

 4. Hei igjen! Som du ser av innlegget over, er jeg meget glad i ordet igjen, hi hi..

  Ole Martin igjen

 5. Hihi Ole Bergitta Martin! Det ser jeg!
  Jeg skal inn og sjekke datoer for Uddevalla nå, for en tur dit i sommer hører med – igjen!

 6. Hei på deg,

  Takk for hilsen jeg fikk av dere, så hyggelig!
  Du er jo kjempeaktiv på rallylydighet og div. Følger med på bloggen din skjønner du.
  Vi skal beholde en valp fra dette kullet, så det er nok store muligheter vi treffes.
  Godt nytt år til deg også!

  Klem fra Gunn

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.