Gå fint i bånd-trening!

Torsdagen har vært ganske god, egentlig. Endelig hadde jeg overskudd til husarbeid, litt kontorarbeid og turer med Fant og Ebbie. Jeg hadde et ærend på Bekkestua  på formiddagen, og tok med F og E dit. De fikk en liten alenetur hver, før vi reiste hjem igjen.

I og med at Ebbie har løpetid, er det greit å gå tur et sted der det ikke er løse hunder. Derfor ble det en liten kveldstur på Bekkestua – igjen. Jeg går jo vanligvis med begge to sammen, og jeg fant ut at jeg like godt kunne trene på at de skulle gå fint i band og ikke dra meg overende. De blir nemlig ganske så sterke sammen, de to!

Å gå fint i bånd, betyr at de skal gå på venstre side av meg, ikke dra, de kan gjerne gå litt foran meg men båndet skal være slakt. Vi trente også på at de skal stå stille foran fotgjengerovergangene, det er noe alle hundene mine har gjort. Før har jeg trent hundene til at de skal sitte før vi krysser gata, men nå har jeg funnet ut at de heller skal få stå. Det er mye lettere for dem å bare stoppe opp og stå stille, enn å sette seg. Det blir gjerne litt mindre mas ut av det. De får heller ikke lov til å krysse over gata, før de får «værsågod-fot» fra meg, og da skal de gå helt ved ved siden av kneet mitt (fot). Jeg løser alltid F og E  ut av posisjonene de er i, ellers får jeg hunder som hele tiden prøver å gå ut av posisjonene selv.

Når Fant eller Ebbie dro, stoppet jeg opp, rygget bakover med begge to og deretter gikk vi framover igjen. Ros og klapp når de gikk fint. Noen ganger bare stoppet jeg opp når de dro, og ventet til de sto helt stille, snudde seg mot meg og liksom lurte på hvorfor vi ikke gikk framover. Da først gikk vi videre igjen. Veldig sjelden ble de belønna med goddis, men når de fikk det, merket jeg at de hadde bedre fokus og kunne gå fint lengre uten at de begynte å dra. Sjelden belønning, altså, mest ros, klapp og litt prat fra min side innimellom. Det er så flott at Fanterampen har lyst på goddis. Han tripper så fint ved siden av meg, ser på meg og har virkelig lyst på en liten frolic-bit.

Karoline og Ebbie på båndtreningskurs.

 

Når vi trener på å gå fint i bånd, går begge to med halsbånd og ikke sele. Jeg har bedre kontroll på dem da, og så betyr jo også selen at de har lov til å dra. Jeg bruker et strikkbånd som er 2,5m langt, for jeg synes de skal få lov til å røre seg litt, snuse litt når de vil og ikke måtte gå helt ved min side. Jeg løser dem ofte ut at treningssmodus med «værsågod», for de kan enda ikke klare å gå tre kvarter fint i bånd. Jeg setter også på kommandoen «gå fint» når de går slik jeg ønsker, slik at de skal vite hva posisjonen heter. Først når de kan kommandoen og vet hva denne innebærer, kan jeg be dem om å adlyde denne kommandoen.

Det har vært litt mere uro her hjemme  i kveld. Ebbie er litt urolig og Fant maser på henne. Han flørter og gjør seg til for henne. Tramper med beina, snurrer rundt, løfter på ørene sine og ruller rundt på gulvet. Det er et skuespill, egentlig!  Nå har Fanterampen fått beskjed om å legge seg i buret sitt (døra er oppe), mens Ebbie er blitt lagt i gangen. Nå nærmer det seg tydeligvis avreise til Sverige. Lørdag eller søndag, tenker jeg …….

5 svar til “Gå fint i bånd-trening!”

  1. Ååååå, så spennende med snusken!! 😀
    Håper det går bra med dere hjemme nå, med tanke på pomsen og snusken… 😉
    Nå skal jeg legge meg, er sliten etter et kjempemorsomt møte! Var på latter i kveld og så julelatter. Det var kjempe morsomt, lo så jeg gråt av han ene! Anne kath var bare dum som et brød, og minst morsom av alle… Ikke alt man tuller med, og hun eier jo ikke hemninger. Så jeg likte ikke da hun begynte å tulle med rosa sløyfe aksjonen… 😦
    Kjakji

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.