Hjemme igjen!

Løpetida til Ebbie er slutt og Fanterampen og jeg er kommet hjem fra vårt ufrivillige opphold på Solbu. «Ufrivillig og ufrivillig, fru Blom».  🙂  Det er alltid godt å være på hytta, men det er ikke alltid at det passer like godt å være der. Nå hadde jeg endel kontorarbeid å gjøre her hjemme,  i og med at det er årsavslutning og slikt, men det får jeg ta igjen de neste dagene.

Mandag ettermiddag, da Fant og jeg kom hjem, lot jeg Rampen sitte i bilen mens jeg gikk inn og hilste på Ebbiemor. Gjett om hun ble glad! De store, stå-ørene hennes lå helt klistra inntil hodet og hun visste ikke hvor hun skulle gjøre av seg. Det var skikkelig gjensidig gjensynsglede. Da Fant kom inn, ble det virkelig «hubabaluba» her hjemme. Fant og Ebbie sprang rundt hverandre, hoppet og spratt og var helt i ekstase. Det var søskenkjærlighet på sitt beste, det er helt sikkert. Jeg har merket på Fant at han har savnet Ebbie, og at Ebbie har savnet Fant, er også helt sikkert.

Vi gikk en god kveldstur rundt på Bekkestua, og jeg koste meg med begge «ungene» mine. Jeg har savnet Ebbie masse, og jeg gikk og smilte for meg selv, da jeg endelig kunne gå på tur med begge to igjen. Det ER godt å bare ha en hund å fokusere på noen ganger, men jammen var det koselig å gå på tur med begge to igjen.

Tirsdag gikk vi en flott tur i Maridalen. Det var påskevær, sol og bare noen få kuldegrader. Jeg la inn noen økter med apportering av hanske og «gå fint i bånd med to hunder» noen ganger, og de var så flinke. Fant ble belønna med goddis og syntes at det var helt i orden, Ebbie synes egentlig at det å trene i seg selv var belønning nok. Åh, det er så godt å ha en hund som fokuserer på trening og ikke bare på fugler.

Jeg reiste på arbeid, hundene ventet i bilen og deretter reiste vi hjem. Andreas var hjemme og det var stor gjensynsglede. Ebbie måtte sitte i sofaen ved siden av han, og hun ble kost og klappet på foten sin, Det synes hun er så godt. Fanterampen fikk bære lua til Andreas og da var han i den sjuende himmel. Lykken ville ingen ende ta, for plutselig kom Karoline også hjem en tur. O lykke… Ebbie ble enda mere glad og Fanterampen satt bamse, sprang etter Ebbie og var kjempehappy for at det skjedde noe her hjemme. Karoline og jeg delte en pizza, hun reiste hjem og jeg reiste for å holde en privattime.

Privattimene er virkelig veldig trivelige timer, og jeg koste meg med en kjempeflott hund og veldig ivrige og flinke eiere. Disse timene mener jeg er gull verd for hunder/eiere og det burde jammen meg være mere vanlig at folk benyttet seg av dette tilbudet. Vi trener jo på akkurat det som eierne/hundene trenger, eierne får svar på sine spørsmål og de har instruktørens fokus alene så lenge treningen varer.

Fanterampen og Ebbe-lure var med som ventehunder i bilen, da er de liksom litt på «jobb» de også. Etter timen gikk vi en kveldstur på Øvrevoll. Ebbie og jeg trente noen innkallinger og «fot» m. vendinger, jeg trente litt på å gå fint i bånd med begge to, før vi reiste hjem igjen.

Trøtte hunder og trøtt mamma. Slik skal det være, da er livet godt!! Onsdag har jeg fri fra jobb. Planen er da endel husarbeid,  en god formiddagstur med Fant og Ebbie før jeg skal lage en enkel middag bare til meg. Arne er nemlig på en velfortjent skiferie denne uka og jeg storkoser meg alene hjemme.

Jeg har lyst til å trene litt lydighet/rally/freestyle onsdag kveld med noen andre. Jeg har planer om å være på Granfos klokka 19.30 hvis det er noen andre som har mulighet til å komme.

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

Én tanke om “Hjemme igjen!”

  1. Hei!

    En spennende tid i møte nå. Tenk om det er 13 stk der inne da!
    Godt for Fantemann å komme hjem til Ebbie igjen.
    Vi ses ikveld.

    Bergitta

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.