Maridalen og Drammen Hundepark!

Vi gikk på tur i Maridalen på formiddagen i dag, før jeg var noen timer på arbeid. Vi fant en sti som vi gikk på først, og der kunne heldigvis Ebbie og Fant springe litt løse.

Etter dette gikk vi litt langs veien. Fant er mesteparten av tida oppå grøftekanten, mens Ebbie går i grøftekanten og trener litt lineføring med meg.

På kvelden reiste jeg og mine + Birgitta og Tutta til Drammen Hundepark for å trene der. Det var kjempemange hunder og eiere da vi kom, nesten så vi ikke kunne finne en plass å sette fra oss bur og ryggsekker.

Jeg hadde bestemt meg for å ta med meg buret og trene Ebbie på å ligge i ro der, mens andre hunder/eiere gikk rundt oss. Det klarte hun kjempefint.

Vi har jo trent endel på det hjemme når jeg veksler på å trene med Fant og Ebbie, så dette er noe hun kan godt. Det virket som om hun likte å ligge i buret, hun roet seg såå godt inni det, og hun lå helt stille og rolig og ventet på «værsågod» slik at hun kunne komme ut for å trene.

Det var litt liten plass å trene på, i og med at det var folk og hunder overalt, men vi fikk trent på ganske mye, synes jeg. På disse to bildene har mesteparten av hundene/eierne faktisk gått.

                                                Det vi trente på i kveld, var:

  • Avstandskommandering kl.1. Det gikk bra!
  • Stå fra sitt, uten å forflytte beina. Det var nesten 100 % vellykka!!
  • Apportering kl 1 (svensk). Først med bare å holde apporten i utgangsstilling, deretter ble hun belønnet med utlagt belønning i godbitskål. Vi trente også på at hun skulle holde apporten lengre og også holde mens jeg berørte apporten. Det gikk også fint og til slutt trente vi hele øvelsen med Birgitta som dommer. Jeg må trene mere på at hun skal vente på min kommando før hun får ta apporten, ellers var hun kjempeflink. God kontakt og godt grep uten tygging.
  • Stå, mens jeg gikk rundt henne osv og deretter inn i utgangsstilling.
  • Enkeltdekk i 2,5 minutter uten belønning/ros underveis, mens andre hunder gikk ganske tett forbi. Hun lå kjempefint og rørte seg ikke.
  • En liten fellesdekk med Tutta. Her kjørte jeg hele øvelsen, men hun spratt opp før hun fikk beskjed om å sette seg i u.s til slutt. Jeg pleier alltid å avslutte øvelsen når hun ligger i dekk, men etter at jeg har kommandert henne i u.s et par ganger, venter hun nå ikke på kommando. Derfor: jeg skal ikke kommandere henne i u.s de neste gangene vi trener på dette.
  • Freestyle: poteøft, rygging, litt bukking og heel.

Alt i alt ei veldig fin økt. Ebbie var veldig rolig i dag, men hun hadde godt fokus/kontakt med meg og var lite interessert i det som skjedde rundt henne og i å snuse på bakken/gulvet. Det syntes jeg var veldig fint.

Fant fikk lufta seg to ganger mens vi var der. Han møtte noen andre hunder og oppførte seg fint, og han fikk sprunget løs på et inngjerdet område. Slik ligger han nå, etter en god dag.

3 svar til “Maridalen og Drammen Hundepark!”

  1. Skulle funnet en plass Sissi kunne løpe litt løs, jeg. Er ikke så lett, for et vanlig gjerde stopper ikke henne. Og for mye snø, så blir hun jo borte. Og det må være unne bilvei fordi jeg ikke kan være sikker på at hun ikke flyr uti veien.
    Ser kjempefint ut å trene i den hallen du er i da! «teppe» på gulvet og greier.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.