Freestyle/HTM trening i Darbu!

Torsdag og tid for trening med «freestyle-gjengen». I dag var treningen i Darbu hos Nina, en times kjøring fra Jar. Det er absolutt verdt kjøringen, spør du meg. Nina og Jack, Anne og Thilo og meg med Fant og Ebbie møtte opp i dag..

En kaffekopp og litt skravling før vi startet opp, det hører med. Det var mildt i dag, men det blåste litt da vi kom, derfor var det godt å kunne sitte inne i låven med en varmende kopp kaffe.

Fant fikk æren av å starte treningen i dag. Han snuste masse men var ikke altfor høyt oppe i stress da han så Jack og Thilo. Han klarte å fokusere på meg, han kunne sitte i ro og kikke på de andre (da var det litt piping), han satt og logret til Thilo, og ellers kunne han både sitte bamse, bukke, ta noen poteløft, gå litt fint i bånd og han tok imot pølsebelønningen med glede.

Han er så rar, han piper og bjeffer litt innimellom. Veldig ofte er det «gledesbjeff» som kommer. Han synes det er så innmari morsomt å være med og trene og da klarer han ikke å holde munnen sin lukket. Noen ganger er det «frustrasjonsbjeff». Han blir litt frustrert over at det ikke skjer noe, at jeg står og prater eller når det er noe han ikke helt forstår eller klarer å konsentrere seg om.

Men akk, sååå sliten han ble på siste økta.

Etter en times tid dukket sola opp og jammen varmet den litt, også. Vi tok en liten kaffepause, før vi jobba i ca 45 minutter til.

Ebbie var ute og trente to ganger, og hun jobbet veldig bra. Vi jobbet med:

 • Fot og heel (fot på høgre side).
 • venstre og høyre. Jeg rygger mens Ebbie går rett fram ved min venstre og høgre side.
 • Rygge mellom beina mine + rygge rundt meg. Dette er helt nytt, så her kom vi bare så vidt i gang.
 • Front. Ebbie står med sida si mot beina mine. Hennes høgre skulder ved mitt høgre kne. Hun ble belønna bare når hun sto her noen ganger. Denne posisjonene er ganske ny for henne. Vi gikk noen meter (jeg brukte hånda mi som target) og så sprang vi noen meter i denne posisjonen. Det gikk faktisk bedre enn å gå, for Ebbie elsker fart og litt tempo.
 • Sidebytte: slalom, åtte og snu i front foran meg.
 • Rygge fra meg, litt lengre enn hun har gjort før. Både mens jeg står stille og mens jeg tramper litt med beina og løfter hendene mine sakte oppover.
 • Rygge fra meg, sitte på avstand (minst 4m.)og deretter gå opp i bamse. Yess, det begynner hun å bli flink til. Dette er freestyle, for i HTM skal hun aldri være mere enn 2m. fra meg. Ebbie rygger alltid i en sving mot høgre. Derfor trente jeg i dag med en «kant» av snø på høgre side, slik at hun ikke fikk muligheten til dette i dag.

Jeg vekslet som vanlig på å trene med Fant og Ebbie og Fanterampen var den som fikk trent mest i dag. Det er så godt å ha han med seg på disse treningene. Jeg blir nemlig så glad når jeg ser at Fant koser seg og er blid og fornøyd. Han er nemlig en skikkelig go`gutt og verdens beste Ramp, min raring av en cocker.

To trøtte firbeinte og en fornøyd tobeint har hatt en flott dag!

– og så tror jeg kanskje at det er små bebisser i magen til Ebbie-mor!

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

4 kommentarer om “Freestyle/HTM trening i Darbu!”

 1. Pomsen er så utrolig søt!! Ååå jeg smelter helt når jeg ser på hjertebarnet ditt mamma ❤
  Snusken er så vakker! Hun ser jo glad ut på det siste bildet, der hun ligger i bilen med ørene bakover. Kanskje hun er fornøyd med dagens trening…!? 😉

  Håper det er små bebiser i magen til snusken! Ååhhh, tenk deg da mamma, små mini snusker… ❤ * smelt *

  Kjakji, frå me som snart ska uppover te hallingdal på jobb og treng nokon å ta ein kaffi med! 😉 Hihi!!

 2. Hjertebarnet mitt koste seg skikkelig på trening. Ikke på treningen i seg selv, men for at han fikk være ute og kose seg sammen med meg og de andre, og fikk snust og trent litt innimellom.
  Hehe, Snusken var flink og konsentrert i dag, og det er sååå morsomt å trene med henne. Ja, tenk små snuskevalper!! DET hadde vært noe det, Karoline.

  Skal se hva jeg får gjort med den kaffekoppen!!! Det hadde vært trivelig med en kopp på Gol og overnattingsbesøk på Solbu!! 🙂

 3. Kommer til å bo hos Berit jeg da, eller stjele med meg alle valpene hjem. For de er jo sååå søte når de er babyer.. 😉
  Når skal snusken til dyrlegen da? 🙂
  Ja jeg må opp innen uke 8 tror jeg det var, så da får me finne ein dag det passa! 😉 Ein torsdag te fredag..
  Kjakji

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.