Tirsdag!

Vesle Fanterampen min har vært hos frisøren i dag. Dagen begynte forresten ganske så dårlig for han. Først stakk jeg poten hans med børsten da jeg skulle børste han.  Børsten er full av spisse «nåler» (det er en god børste, altså), og den var sikkert ikke god å få dytta inn mellom tredeputene, stakkars. Deretter gikk vi en tur, og da jeg skulle ta igjen burdøra etter turen, klemte jeg halen hans. Uffameg! Da vi stoppet utenfor frisøren og han skulle ut, lukta han litt for deretter å krype innerst i buret. Han visste utmerket godt hvor han var, og dit ville han ihvertfall ikke inn. Fanten var snill han, og ble med inn uten for mye styr.

Jeg skulle egentlig vært både på jobb og kanskje i Drammen Hundepark for å trene litt, men begge deler ble glatt bytta ut med andre sysler. Jeg reiser på jobb i morgen istedetfor. Ebbie og jeg reiste til Plantasjen for å handle noen «greier» jeg skulle bruke som et gjerde ute i hagen. Det er så mye snø ute nå, og hundene kan lett hoppe over gjerdet og gå ut på veien. Det vil jeg jo ikke ha noe av. Vi la inn litt lydighetstrening utenfor inngangsdøra, men det var ikke så altfor mye energi og sprut i henne i dag. Det har det ikke vært de siste dagene, egentlig. Vi tok 3-4 innkallinger.  Jeg gikk vel 25 meter fra henne og kalte henne inn. Nå var det farten jeg la vekt på, derfor kastet jeg ei leike bak meg da hun var på vei mot meg og farten var ganske så høy. Jeg gikk litt fri ved for med henne, også. Hun gikk noen meter fint, men så gadd hun ikke mere. Slik har hun oppført seg de gangene hun har hatt innbilt svangerskap før.

Jeg måtte ordne noe på Bekkestua og Ebbie-mor ble med på en liten runde. Hun gikk så rolig og fint ved siden av meg. Dro litt innimellom, men var snill og grei å ha med seg. Vi hilste på en utrolig trivelig eldre mann. Han måtte klappe Ebbie litt, og så fortalte han om den gang han var yngre og hadde hatt hund. Nå hadde han bare en katt og den var han tydeligvis veldig glad i. Det er jammen meg godt å gå med en hund som bare koser seg og som ikke synes at noe er ubehagelig eller skummelt. Nå er jo Fanten blitt utrolig veldig mye flinkere og tryggere han også, heldigvis.

Da vi kom hjem, måtte jeg ordne disse «gjerdene» i hagen. Det står nok ikke så godt, men hindrer ihvertfall Fant og Ebbie i å komme seg ut på veien. Vi henta Fanterampen og han var hoppende glad da vi kom.

Han er kort og fin i pelsen og nå blir det ihvertfall ikke snøklumper i pelsen hans. Det er godt for han, det.

Fant har bare vært ute for å lete etter goddis en gang nå i kveld sammen med Ebbie, ellers har han sovet i hele ettermiddag. Det tar på å bli stelt, klippet, fønet og vasket i over 4 timer. Ebbie har forresten også sovet og slappet godt av i ettermiddag. Jeg hadde tenkt å trene litt Rally-lydighet i kveld, men med den lave energien og motivasjonen som Ebbie har nå, lot jeg det heller være. Hun pleier å være slik når hun har innbilt svangerskap, men denne gangen håper jeg at det er noe annet som gjør at hun er litt trøtt og virker litt sliten. Hehe…. 😉

Fredag kveld var vi forresten på besøk hos Inger og Isa. Hun er så snill, att. Her ligger hun på fanget til Inger og koser seg.

 

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

2 kommentarer om “Tirsdag!”

 1. Stakkars liten Fant. Denne dagen var nok ikke av de beste for ham tror jeg:o)
  Det er så spennende med Ebbie!! Jeg tror helt sikkert at det er noen minier inne i magen hennes, og da har hun lov til å være litt sær synes nå jeg da;o)

  Så koselig bilde av lille Isa på fanget. Nuuuudelig da:o)

 2. Stakkars pomsen, for en start på dagen… 😛 Også frisøren i tillegg da, da kan jeg tenke meg at han «ynet» (hihi)…
  Sååå kjekk som han ble da 😀
  Og fine og snille snusken, håper hun har noen babier i magen sin ❤
  Gleder meg til å hilse på Isa på torsdag, når dere kommer til meg 😀

  Nå er det medium! KJakji ❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.