Kjempeflott trening!

Tenk å kunne trene en torsdag midt på dagen, sammen med glade og ivrige hunder og eiere. DET er luksus, det! Jeg nyter hver torsdagstrening til fulle. Nå er det ikke bare treningen som er så fin, men skravlingen og en kaffekopp eller tre, skaper også god stemning.

Fant var kjempeivrig og jobbet bra til han å være. Han hadde fokus og spiste goddisbelønning som bare det. Han var lite interessert i de andre hundene, og LOGRA faktisk under trening. Han bjeffet av forventing og det har jeg akkurat nå ikke lyst til å jobbe så mye med å få bort. Jeg er bare så innmari glad for at han i det hele tatt har fokus på meg. Jeg tenker jo på det, og passer på å ikke belønne for bjeffingen under trening og å rose og prate med han, slik at fokuset hans blir mer på meg. Da bjeffer han nemlig mindre.

Fanterampen trente mest på:

 • Lineføring og heel (lineføring høgre side)
 • poteløft, her spretter han veldig gjerne opp i bamse
 • bukke
 • stå stille og rolig å se på de andre
 • snurr

Dette er moment som han kan ganske så bra. Nyinnlæringen tar vi hjemme og ikke på disse treningene.

Ebbie begynner å få mage, og er veldig sulten om dagen. Hun er derfor veldig god å belønne med goddis. Hun var så ivrig, at jeg måtte kaste belønningen fra meg. Skarpe tenner og iskalde fingre, er nemlig en dårlig kombinasjon.

I dag trente Ebbie på:

 • Lineføring og heel, både vanlig marsj og springmarsj.
 • front. Hennes høgre side mot mine knær.
 • utgangsstilling
 • venstrevendinger
 • bukke

Det ble ikke bare freestyleøvelser, men også trening på moment vi har nytte av i lydigheten. Fin trening i dag, men litt kaldt på fingrene. Et par timer gikk kjempefort, og vel hjemme sover de «små» som bare det.

NESTE TORSDAG BLIR DET TRENING PÅ PLANTASJEN PÅ RUD.

Treningen er fra klokka 12.00 til ca kl. 14.00. Gi meg beskjed om du kommer, slik at jeg vet om det blir trening. Vi hjelper hverandre hvis vi trenger hjelp med noe, ellers er det egentrening Jeg vil gjerne ha beskjed seinest onsdag ettermiddag.

TAKK FOR I DAG, ALLE SAMMEN!

  

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

3 kommentarer om “Kjempeflott trening!”

 1. Takk for hyggelig trening 🙂 Har en fornøyd og rolig hund nå, men må vel ut på skitur 🙂 Håper det blir en av vinterens siste!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.