Dagene går, nedtellingen har begynt!

Mandag var det sju uker siden Ebbie hadde sitt første stevnemøte med kjæresten sin, og det betyr at hun har ca 14 dager igjen av svangerskapet sitt. Hun er trøttere enn vanlig, vil sove litt lengre om morgenen og orker ikke så lange turer lengre.

Hun har virkelig fått noen store pupper og magen hennes begynner å bli god og rund. Ikke vil hun trene noe særlig heller, og jammen meg har hun begynt å gå inn i buret til Fant og legge seg der.  Det er viktig å gjøre seg klar til fødselen.  😉

Litt vil hun allikevel trene, og her sitter hun bamse. Stakkars, se på den bollemagen hennes.

Mandag gikk vi en formiddagstur i Maridalen. Fant sprang løs og koste seg, mens Ebbie mest gikk og ruslet litt. Hun tok et  par «drag» etter Fant, men stoppet ganske så fort igjen. Etter turen ble hun med inn på kontoret/spiserommet og der koste hun seg. Hun kikket på alle de rare folkene som gikk ut og inn av butikken

hun hilste på noen av de ansatte som skulle ha lunchpause og hun lå og sov både på gulvet og i en gammel sofa som står der. Arne tok i mot et par selgere der oppe, og hun hilste blidt på dem før hun slappet av igjen. Makan til snill jente.  🙂  Jeg nyter å ha en slik enkel og grei hund. Jeg hadde veldig dårlig samvittighet for Fant, som lå i bilen og ventet. Det er litt mere jobb å ha med seg han inn,  pga redselen og stresset hans rundt fremmede folk. Ebbie blir prioritert akkurat nå, mens Fant skal trene på det når Ebbie har «permisjon» og hun skal være hos Berit.  Hun skal ikke ligge i bilen og vente nå når hun ikke har så mange dager igjen av graviditeten sin.

Ebbie fikk lufta seg litt etter at jeg var ferdig på jobb, og så ble det Fanterampen sin tur. Jeg kjørte opp til Teknisk Museum og gikk en runde rundt Stilla sammen med hjertebarnet mitt. Han hilste på et par hunder, og se hva han fikk øye på…. maaaange ender! Yeah!!

Det var deilig å gå denne turen sammen med Fanterampen. Han koste seg, og jeg koste meg, også. Det var god temperatur og sola tittet gjennom et lett skylag.

Mandag kveld reiste vi til Granfos og møtte noen gårdshunder til litt trening. Ebbie fikk komme ut først og trente noen enkle øvelser. «Stå», innkalling fra sitt (bare noen meter, altså), ro/kontakt og littergrann lineføring. Jeg hjalp til med noen tannvisninger, før Fant fikk sin bit av det sosiale. Han var flink med de andre hundene, og hilste blidt og nysgjerrig på dem som var der. Det ble litt kontakt/ro trening, bittelitt lineføring og litt»stå-trening» med masse piping på kjøpet. Fant synes nemlig at det er både kjedelig og morsomt å trene på samme tid. Kjedelig, fordi han egentlig aller helst bare vil snuse, morsomt fordi han nå begynner å like å både få goddis og å trene litt. Da vi var ferdige med treningen,  gikk Isa og Inger en liten kveldstur sammen med oss. Kjempekoselig både for Fant og meg!

Det ble et lite godbitsøk i hagen (restene etter belønningen på treningen), før kveldsmaten ble fortært. Fant var sliten og etter at han hadde passet på at Ebbie ikke fikk nærme seg hverken meg eller veska mi, slokna han på sofaen ved siden av meg. Ebbie gikk og la seg sammen med pappa`n sin. Han er hennes store helt om dagen!!

Forresten, Fanterampen kan brukes til så mangt. Her jobber han som musematte, mens jeg svarer på mailer osv. Han må ligge oppå meg når jeg sitter i sofaen. Det er nemlig innmari viktig.

I morgen kveld skal Fant og jeg (jeg ser ann hvordan formen til Ebbie er) gå en tur i Sandvika. Vi går fra Kadettangen kl 18.30. Bli gjerne med oss, hvis du har tid og lyst.

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

4 kommentarer om “Dagene går, nedtellingen har begynt!”

 1. Jammen begynner Ebbie å få stor mage! Skjønner ho hva som skjer, trur du? Ho gjør vel det kanskje, kloke Ebbiemor. Fant har mye å glede seg over han også 🙂
  Ha ei fin uke!
  Gleder meg så til å se dere igjen!!! Kan jo hende vi treffes før mai 🙂

 2. Deilige Bollemage!
  Så søt hun er! I dag gjetter jeg 8.
  Så fin musematte du har fått! Kan jeg legge den i ruta? Hi hi

  Birgitta

 3. Så deilig og fin mage Ebbie har (rart å se henne drektig, til vanlig er hun jo så slank – man skjønner liksom hvor uttrykket «på tjukka» stammer fra;o)

  Vi gleder oss med dere i bøtter og spann Hilde, og vi teller ned med dere. Jeg er så utrolig spent, og du må hilse go’jenta fra tanta på Tjøme og ønske henne lykke til!!!

  Kjempeklem

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.