Flinke, tapre Ebbie-min!

Lørdagen ble kjempelang. Ebbie lurte oss alle litt, og begynte ikke med veer før ved 19.10 tida. Karoline og jeg reiste så fort vi fikk mld fra Berit og Fant ble regelrett kastet bak i bilburet sitt. Hos meg var ingen hjemme, og hjertebarnet mitt måtte derfor være med.

Dette bildet har Berit tatt, ikke lenge før fødselen begynte! Ikke rart at hun hadde stoooor mage, nei.

Vi måtte ta en liten stopp på Lillestrøm, for å lufte Fant. Da kom telefonen fra Berit: «den første valpen kommer med halen først, og den sitter fast. Vi møtes hos veterinæren på Fetsund». Hjertet mitt slo, jeg tenkte på Ebbie og hvordan hun hadde det.

Karoline og jeg kom fram før dem. Da de kom, gikk jeg inn til veterinæren med Ebbie, mens Berit sjekka bak i bilen der Ebbie hadde vært de 20 minuttene fra Berits hus og til veterinæren. Sett på makan, Ebbie hadde tilslutt greid brasene selv hun, og født valpen alene bak i bilen. Stakkars jenta mi. Valpen var, som vi trodde, dødfødt!

Vi tok et røntgenbilde av Ebbie og da hun kom ut derfra, krøket hun seg sammen og der og da kom det jammen meg en liten valp til verden. Berit fikk tak i den før den deiset i gulvet. Vi tok med oss valpen og Ebbie inn på et kontor , vi varmet valpen og prøvde å legge Ebbie ned, slik at hun kunne slappe av litt og kanskje fått gitt valpen litt mat. Ebbie var litt urolig, skjønner henne godt jeg, men hun la seg ned litt, før hun ville opp og stå igjen. Det fikk hun såklart lov til. Veterinæren kom da tilbake til oss, og fortalte hvor mange valper han hadde sett. Mens vi pratet og tok oss av valper og Ebbie, fikk Ebbie veer igjen og nå kom det enda en valp. Flinke, tapre jenta mi. Utifra hva veterinæren hadde sagt, regnet vi med at det tilsammen hadde vært 8 valper, og at det derfor kom til å være 7 levende valper.

Vi fant ut at vi måtte komme oss så fort som mulig hjem til Berit, slik at Ebbie skulle få roe seg ned og for at de små valpene skulle få råmjølk så fort som mulig.

Berit og jeg kjørte Berits bil. Jeg med de to, små valpene godt pakket inn i fanget, Ebbie bak i bilen og Karoline kjørte bilen min. Vi stoppet flere ganger for å sjekke Ebbie og for å se om det kom flere valper. Stakkars, dyktige lille-mor! Da vi kom fram til Berit, bar jeg de to små fort inn, Karoline tok Ebbie og Berit måtte «flytte» litt på Nelson. Han var jo kjempeglad for at Berit kom hjem igjen.

Berit sjekket bilen og der lå det en ny, liten valp. Valpen ble massert og varmet og den var frisk og rask, akkurat som de andre valpene var. Ebbie var litt urolig og ville gjerne inn i reiseburet sitt. Det fikk hun såklart lov til, men vi passet på at hun ikke fikk gå ut igjen. Hun var fortsatt litt stresset og hadde problemer med å roe seg ned. Tenk, 4 av valpene ble født andre steder enn hjemme, og ikke i trygge og gode omgivelser.

Etter dette gikk alt veldig bra. Ebbie tok seg godt av de andre som ble født og både spiste og drakk litt innimellom.

Da de sju valpene som var forventet hadde kommet, slappet Berit, Karoline og jeg også litt mere av. Plutselig reiste Ebbie seg opp igjen, vi trodde at det var etterbyrden som kom, og stor var forbauselsen da jeg kjente etter og oppdaget at det var enda en valp som ville ut. Etter et par veer dukket det opp en liten krabat til. Tenk 8 valper!! Helt utrolig! 

Ebbie la seg nå i valpekassa sammen med åtte små, de begynte å die og de sprella og peip og koste seg. Ebbie slappet mere og mere av, og roen senka seg over alle i Berit sitt hus.

Etter en stund ville Ebbie opp igjen, og da jeg tok et håndkle under henne for å tørke henne litt, kjente jeg enda en valp. DA ble vi ganske så forbauset, alle sammen. Nå ble dette den siste av Ebbies valper. Hun hadde født 10 valper. 9 av dem var friske og raske, 6 jenter og 3 gutter. 

Den minste jenta måtte ha litt ekstra omsorg fordi den begynte å bli littegranne slapp. Karoline passet godt på henne, varmet henne og hjalp henne med å få i seg litt mat.

Fant hadde sittet i bilen hele kvelden, men han er jo så flink til det. Han vil heller være med i bilen enn å være alene hjemme. Vi reiste fra Berit ca kl. 01.45, og var hjemme på Jar en times tid seinere. Vi var en fantastisk opplevelse og erfaring rikere.

Søndag har Fant og jeg gått litt rundt oss selv, egentlig. Vi har gått en god vårtur, lest litt , planlagt andre freestylekurs-kveld og ellers slappet av. Arne har vært på Solbu og kost seg på nedoverski og kommer hjem seinere i kveld. Kanskje blir det en liten kveldstur med Inger og Isa, hvis jeg ikke segner om i sofaen.

Ebbie og valpene har det bra. Valpene er kommet godt i gang med å spise så nå går alt som det skal.

Berit har tatt bilde av alle små, du kan se dem HER.

Er det noe rart at jeg er stolt av den flotte Ebbiejenta mi!!

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

9 kommentarer om “Flinke, tapre Ebbie-min!”

 1. Jeg har vel egentlig formidlet det som er å si «underveis» Hilde. Men jeg er fryktelig stolt av Ebbie, nå fikk jeg jo litt flere detaljer, og FOR en tørn dere har hatt. Ebbie er jo superduperkjempeflink som roet seg så fint med valpene når dere (endelig) kom hjem. Dette var en opplevelse dere aldri vil glemme. Du har beskrevet det så levende, at jeg kommer til å huske det lenge jeg også!!

  Skjønner godt at du går rundt deg selv nå Mormor….;o)

 2. De er sååå søte!! Og lille «jaja» er min lille favoritt ❤

  Gleder meg til å hilse på de igjen! 🙂 For en flott opplevelse å få være med på! ❤

 3. Ååå så skjønne de er! Små små Ebbier! Så på bildene til Berit at de har forskjellige tegninger. Rart å tenke seg Ebbie som mamma, er hun ikke en liten jente selv a?

  Birgitta

 4. Oj, for en dramatikk!!!! Det gikk jo fint til slutt!!! 😀 Det er nok den flotte jobben du har gjort med Ebbie som har gjort henne så trygg og stø. Tenk å føde på så mange steder. Den jenta er spesiell!!!!!

  Gratulerer bestemor og kos deg med valpene når du kan! 😀

 5. Oi oi oi, for en kveld og natt. Blir nesten sliten av å lese. Sjelden at hundefødsler følger ‘boka’ virker det som. Heldigvis går det som regel bra, med friske foreldre og sunt bondevett 😉
  Det må føles deilig nå når alt er over. Gratulerer igjen, til onkel Fant og bestefar Arne og alle sammen 🙂

 6. Kjære dere!!

  Gratulerer så masse med de vakre valpene. Ebbie du er så flink så flink!! Du kommer til å klare brasene framover selvom det ble en litt tøff start på fødselen, men nå har du og valpene det trygt og godt. Tenk 10 valper inni den lille kroppen din, Ebbie!!! Fantastisk. Snorre og Dimma sender mange mange snute-hilsener til den nybakte moren ;o)))

  Og selvfølgelig sender vi en hilsen til matmor og Fante-bror…:-) Gleder meg til å følge valpene og Ebbie videre….

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.