Kort innpå, bare…

Jeg har holdt et kjempekoselig freestylekurs denne helga. De tre første treningene i mars, gikk med til å trene inn øvelser, feks rygge slalom (både hund og eier rygger), snurr på høgre og venstre side, sideveis bevegelser, avstandsarbeid, fri ved fot og heel (fri v fot høgre side) rygge mellom beina og øke avstanden hunden måtte rygge 

slalom framover, åttetall mellom beina, front, snu osv. Denne helga har vi trent på bukke, bamse

å gå rundt noe (sverd, stokk, paraply, eier osv) og noen ting til. Det viktigste var imidlertid at deltagerne skulle lage et lite freestyleprogram. Jeg delte ut penn og papir og ba deltagerne skrive opp de øvelsene som hundene kunne, de øvelsene eierne kunne og om det var noen helt spesielle øvelser som hundene bød på av seg selv. Disse øvelsene vil som oftest være litt spesielle for hver hund og er fint å flette inn i programmet. Det gjør programmet mere personlig.

Hundeeierne var kjempeflinke. De skrev ned øvelser, tørrtrente uten hunder (det er viktig, nemlig)

 og trente deretter med hundene. De var såå flinke, og det ble flotte program som ble laget.

Det jeg EGENTLIG skulle skrive her, var at jeg alltid blir så motivert til trening med egne hunder etter å ha sett hvor flinke kursdeltagerne mine er. Vel hjemme etter kurs, slappet Fanterampen og jeg av en stund, før vi tok en treningsøkt. FOR en ivrig liten cocker-gutt som trente i ettermiddag. Snurr, slalom, åttetall, bamse, rygge mellom beina mine på lengre avstand enn noen gang før, bukke og poteløft – alt på kommando, gikk så det suste. Fri ved fot, sitt ved holdt, vendinger og avstandsdirigering (stå, sitt og dekk) gikk også kjempebra. Jeg er ikke så veldig pirkete på øvelsene, annet enn at han skal gjøre dem og ha sånn noenlunde presisjon under utførelsen.

Fanten fikk ball og frolic som belønning og var helt med. Jeg la også ut ballen som avstandsbelønning, og da snurret han og gjorde alt jeg bad han om, før han sprang ut til ballen sin, ga den til meg og så kastet jeg den på inngangsdøra. Ballen spratt tilbake og Fant fanget den i lufta. Åhh, det er bare SÅ morsomt å trene!!

Vi får fortsette å trene inne, Rampen min og jeg. Det vi trener på ute, som jeg synes er viktig for han å kunne, er å bli stående, komme på innkalling og å sitte i ro.

Det var bare det jeg hadde å si i dag. Fortsatt god søndag til dere alle!!

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.