Endelig i gang igjen!!

Yess, tirsdag ble årets to første spor gått. Fanterampen, tante Mie og jeg reiste til Ljøtelende for å legge spor og å gå en liten tur.

To spor, 4-5 vinkler, ca 300m og 500 m lange og rått svinekjøtt i sporslutt. Jeg tenkte egentlig at det kanskje ble litt langt å gå 500 m`s spor som årets første spor, men der tok jeg feil, gitt. Fant satt i bilen og ulte da jeg la sporene. Han visste tydeligvis hva som skulle skje og hadde mange sommerfugler av forventning i magen sin. Jeg la først begge sporene og deretter gikk vi det lengste sporet. Etter det,  gikk vi en liten tur ned tilTunhovdfjorden før vi gikk opp igjen og gikk det andre sporet.

Fant gikk vinklene kjempebra. Det trodde jeg ikke at han ville gjøre, for han var jo ikke så altfor flink til det i fjor. Han går jo så innmari fort. Det var en vinkel i hvert spor som han lurte litt på, og som han måtte jobbe med, ellers gikk han vinklene utrolig bra. Jeg hadde hengt opp klyper slik at jeg skulle vite hvor sporene gikk, men disse ble faktisk borte for meg noen ganger. Jeg måtte derfor stole på at Fant gikk sporene riktig og det klarte han til gangs. En gang prøvde jeg å dra han litt forsiktig i en retning (jeg trodde det var der sporet gikk), men Fant dro av all kraft i motsatt retning og da måtte jeg jo bare følge etter han. Fant hadde rett – jeg tok feil!!

Han mistet sporet en gang på det første sporet. Jeg ventet han da ut litt og etter litt jobbing fant han det igjen. Da ble jeg stolt av rampegutten min, da.

Rampen fant sporslutt begge gangene og ble belønnet med rått svinekjøtt i slutten av begge sporene. Han ble så trøtt, så trøtt etterpå, og satt faktisk i ro en stund uten å pipe eller mase på meg for mere action. Mental trening, dere…..  😉

Det er kjempegodt å være i gang igjen, og dette er noe som Fant og jeg skal gjøre mere av utover. Jeg savnet Ebbie i dag, men vi får ta det igjen seinere. 3,5 uke igjen nå, og jeg gleder meg til å få henne og Pia hjem igjen.

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

2 kommentarer om “Endelig i gang igjen!!”

  1. Jeg lese om sporet med store øyne. Lærer og lærer. Skal legge spor for Charlie i morgen igjen. Så for vi se om han skjønte hva jeg prøvde å lære han sist.

    Var innom siden til Berit og så på gullungene igjen. De vokser og gror. Så herlig de er! Min vennine med whippeten har jo mailkontakt med Berit etter hun kjøpte en korthårs collie av henne for mange år siden. Så jeg får bilder der i fra også.

    Ha en riktig god og koselig påske!!!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.