Ro-trening!

Vesle Fanten min har trent «ro» når vi har vært på tur, helt siden han var liten valp. Da kunne han ikke sitte et sekund i ro uten å pipe og hyle- masse. Det er helt sant. Jeg trente og trente, men uten å kunne bruke en belønning når han var stille et lite sekund, var det ikke så enkelt. Ikke en eneste goddis var bra nok for han ute. Han hadde bare en tanke i hodet sitt, og det var å gjøre det som instinktet hans fortalte kroppen hans: «jakt på fulger, jakt på fugler, jakt på fugler». Jeg har aldri opplevd maken til jaktinstinkt.

Jeg kunne jo ikke gi meg, men hadde nok mange ganger lyst til å gi bort denne vesle urokråka. Jeg kunne jo aldri ta med meg nistemat ut, han satt jo og skreik absolutt hele tida, fordi han måtte sitte stille. Løsningen ble jo at vi på hver eneste skogstur, måtte trene ro. Jeg satte meg på en stubbe, Marko (han levde jo da) satt fint ved siden av meg, mens Fant satt og peip og hylte. I det vesle sekundet Fant var stille, ble belønningen hans å få «fri» og lov til å springe mere på jakt. «Life reward». Slik har vi trent og trent og trent og …., og her kan dere se resultatet av treningen. Etter en times tur i Maridalen tirsdag, ja han er litt sliten her (men det har aldri vært noen begrensninger før) satt vi oss og kikket utover Maridalsvannet.

Fant skuer utover Maridalen.

Han satt i ro i noen minutter og det er jeg veldig fornøyd med. Selv om det såklart er alt for lite, så er det et STORT framskritt for oss. Nå kan jeg spise nistemat ute også, men han kan noen ganger bli litt frustrert og begynne med det jeg kaller stress-graving. Da stopper jeg han ganske så fort, jeg vil ikke at han skal øke stresset sitt med det.

Fine gutten min. Her sitter han og koser seg.

Det er jo såklart vanskeligst for Fant å være i ro ute i skogen osv., men vi har trent ro overalt hvor vi har vært. Som feks. Bekkestua, Nadderud, Sandvika, Granfos, Eiksmarka osv. Overalt har han måttet sette seg ned og slappe av. Buss-skur er fine steder å sitte og det samme er benker som står plassert rundt omkring på ovennevnete steder.

Ja, trening hjelper. Det tar bare litt tid noen ganger.

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

3 kommentarer om “Ro-trening!”

  1. Jeg ser at han er stram i kroppen, men som han koser seg med utsikt over alle fuglene og alt som han ser (som selvfølgelig ikke vi ser 😛 )

    Kjakji

  2. Ja, Karoline, han er litt stram i kroppen. 😉 Men han satt i ro, ihvertfall

    Hehe, Nøve, nå ler jeg. Du har helt rett – ikke særlig stor nistepakke vi har med oss, nei!!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.