Dagene går..

Ja, det gjør de jammen meg. Godt er det! I skrivende stund er det bare 9 dager til Ebbe-lure kommer hjem til meg igjen, og da kommer også vesle Pia-mor!! Jeg trenger vel ikke å skrive at jeg GLEDER MEG!!

Tirsdag kveld reiste Karoline og jeg til Berit & Co og hilste på alle, både store og små. Pia lå lenge og slappet av på fanget til Karoline, hun var litt våken innimellom

og jammen meg måtte ikke Ebbie også opp på fanget samtidig. Hun klarer det hun vil, den jenta.

Pia vokser og  er nå blitt skikkelig valp. Hun har en god «av-knapp», men er også glad og leken. Ebbie var i skikkelig treningsmodus, og rygget, susset, fulgte hånd-target, apporterte leker og en liten apportbukk og var liksom sitt gamle jeg igjen. Nå var hun ikke bare «mor» lengre, men Ebbie som ville trene og jobbe litt. Hun hadde kontakt med meg så det holdt og var helt klar til trening. Juhuuuu, det er jammen meg bra, for det er jeg også nå.

Onsdag hadde jeg fri fra arbeid og Fant og jeg fikk selskap av Inger og Isa på en kjempefin tur i Maridalen. Niste og kaffe/te var i ryggsekken ( vi nevner ikke sjokoladen, Inger – det var jo bare en liten bit) og goddis til hundene, lå i lomma.

Både Inger og jeg var begge litt preget av pollen i dag, vi var tunge og slappe i kroppen, men humøret var på topp – som vanlig. Fant storkoste seg, det samme gjorde Isa. De holdt seg veldig fint i nærheten av oss, begge to, og så hadde vi ei flott treningsøkt etter at vi hadde spist. Fant BA om å bli trent!!! Tro det eller ei! Han bjeffa av iver og spiste goddis som bare det. Vi trente dekk og bamse, sitt og kontakt og han var veldig flink. Isa er veldig flink til å trene og jobbet veldig bra. Fant voktet veldig lite og han tillot at Isa kom helt bort til oss og ryggsekken min, og sa bare fint ifra til henne et par ganger, da hun nærmest kom helt oppi maten min. Flinke rampen min, det. 

Da vi gikk mot bilen igjen, trente vi litt «lekerundering». Inger og jeg gjemte oss i skogen på omgang mens den andre av oss holdt begge hundene. Begge to fikk springe sammen ut til den som lå gjemt og Fant var kjempeivrig og var helt MED. Han spiste goddis ute hos figuranten og syntes dette var kjempemorsomt. Dette bare MÅ vi gjøre mere, Inger. Isa var jo som en liten gaselle, der hun hoppet og spratt i skogen i dag. Fant og Isa koste seg sammen og de var så harmoniske og litt lekne, også.

Onsdag kveld hadde vi femte kveld på bronsemerkekurset og nå begynner deltagerne å få skikkelig «dreisen» på øvelsene. det er kjempemorsomt.

Ellers må jeg nevne at jeg er kommet med i en lydigets- konkurransetrenings gruppe, som trener med det mål å konkurrere i klasse 1 og 2. Vi er 6 deltagere i gruppen og har en instruktør som kommer og trener oss tre ganger før sommerferien, mens vi skal trene en gang i uka. Vi har full tilgang til instruktøren hele tida og kan stille alle de spørsmål vi vil, når vi vil. Deltagerne fungerer som en gruppe mellom samlingene med instruktør og hjelper hverandre og trener fellesøvelser hver gang. Jeg er SÅÅÅ glad for at jeg kom med i denne gruppa. Jeg var på første trening i kveld, men hadde jo ingen hund å trene med. 😉  . Vi skal trene hver onsdag og om fjorten dager, da skal Ebbie være med. Pia også….  Åhhh, nå gleder jeg meg, kjenner jeg. Jeg må nok trene kondisjon, styrke og utholdenhet med Ebster, og der kommer Fanterampen inn. Det blir nok noen skikkelige jaktleker på dem, når Ebbie endelig kommer hjem.

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

Én tanke om “Dagene går..”

  1. Jaktleken ja, det kommer til å bli den gjensynsgleden! 🙂
    Jeg kan trene litt sosialt med Pia på disse treningene ❤

    Kjakji

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.