Miljøtrening.

Torsdag reiste jeg til Berit for å være med henne når valpene skulle få seg en liten bytur. Berit tok 8 av valpene i sin bil, mens Ebbie og vesle Pia-mor kjørte med meg, Det var første gang Pia kjørte med mamman sin (ehe – mommo`n sin, egentlig), og jeg var både spent og veldig glad. Ebbie hoppet greit inn i bilen i dag og Pia ble løftet inn etterpå.

Pia peip endel og bjeffet litt da vi startet og dette gjorde hun jevnt og trutt til vi hadde kjørt halveis til Bjørkelangen. Ebbie var trygg og fin og forholdt seg helt rolig mens Pia gråt, og plutselig ble Pia helt stille. Hun la seg fint ned og sovnet!! Flink jente det, tenker jeg.

Berit og jeg satt opp en «valpehage» i en liten park og håpet at det skulle komme mennesker bort for å hilse på dem. Noe det også gjorde.

Et par jenter synes det var veldig stas og måtte kose med valpene og så hjalp de litt til med å leie dem i bånd. Alle valpene fikk på seg halsbånd og leiebånd, slik at de fikk prøvd seg på å gå i bånd.

Det kom damer og heldigvis også et par menn bort, det kjørte biler forbi, det kom folk syklende og også kjørende i rullestoler. Ingen av valpene synes at dette var noe å ta på vei for og tilslutt sovnet de, alle sammen.

Vesle Pia øver seg med halsbånd og leiebånd.

Etter soving måtte alle valpene lufte seg litt og så skulle  valpene tisse, før de ble satt i bilene igjen. Pia gråt nå bare et lite minutt i bilen, ellers sov hun absolutt hele veien hjem til Berit. Det er jammen meg litt av en gjeng å ha med seg på tur, det er sikkert. Ebbie er så flink, både med valpene og i å la fremmede mennesker få klappe valpene. Hun er jo veldig grei å ha med seg også. Flinke jenta mi, det!!

Det var så morsomt i dag, fordi Ebbie inviterte noen av valpene til lek. Hun tok en tauknute i munnen, gikk bort til en av valpene og dro den foran valpen. Når valpen tok tak i den, gikk hun sakte rundt og dro leken med valpen hengende i denne, etter seg.  

Pia er også leken og vi tok en skikkelig drakamp hun og jeg. Hun tok tak og dro i mot. Det lover jo godt for lekebelønning seinere. Nå er det bare en ukes tid til Ebbie og Pia skal hjem – nå håper jeg den uka kommer til å gå kjempefort.

MEN FØRST BLIR DET KURS I HELGA PÅ LÅPSLASSEN, OG DET HAR JEG GLEDA MEG TIL LENGE.

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

5 kommentarer om “Miljøtrening.”

 1. Her var det MANGE fine bilder! =) Så flink lille Pia er i bilen, kanskje litt trygt og godt med mammaen sin i samme bur! 😉 Hun er heldig som kan reise hjem med mammaen sin, og komme til OSS!!
  Rosa halsbånd på snuppa mi, er helt perfekt! Nydelig ❤

  GLEDER meg såååå mye til fredag nå, kjenner jeg savner begge to nå!!

  Kjakji ❤

 2. Næh, så stilig Hilde. Lage en bitteliten hundegård et offentlig sted, sånn at mange kan komme å hilse på, og valpene blir kjent med menneskene og verden «utenfor» liksom:o)

  Flinke Pia! Bare ørlite gråt i bilen før hun roet seg. Hun kommer til å bli DEN drømmejenta Hilde!!! Jeg er allerede svært så forventningfull mht. at dere får henne hjem. Jeg kommer til å sitte klistra til bloggen din, for dette blir gøy.

  Når det gjelder kurs: KOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOS DERE!!!!!!!!!!!!!!!! Gleder meg til referater og rapporter både fra den ene og den andre etterhvert:o))))

  Ha ein strålandes helg.

  Bjørneklem

 3. Flotte hunder:) gleder meg til å hilse på valpen din, håper du kommer på en trening før sommeren:)
  Ønsker all lykke til med både den nye og de «gamle», et på alle måter fantastisk hundeliv!
  MVH Carola med Pumiene fra Råde!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.