Jaktlek og annet moro!

Onsdag ble det Maridalstur på hele gjengen. Jeg kjørte inn til en av mine faste plasser og tok alle i bånd. Pia mest fordi hun skal venne seg til båndet sitt, fordi det er ikke like morsomt hvis mamma drar litt i det.

Jeg slapp Ebbie og Fant etter en liten stund og gjett hva som da skjedde. Jo, de startet jakleken igjen. Rundt og rundt etterhverandre og Fant med skikkelig losing etter Ebbe-lure-mor!!! Pia sto bare der og skjønte egentlig ingenting av dette maset. Hun ble båret litt inninmellom men ville egentlig bare gå og snuse og koooose seg ute. Jeg passet på å ikke mase eller rope på henne når hun var opptatt med snusing osv. Jeg gikk litt videre og ventet på henne, og når hun så etter meg og oppdaget hvor jeg var hen, gikk vi bare videre. Jeg vil at hun skal lære at det er hennes oppgave å vite hvor jeg er, og at hun må passe på meg når vi er ute. Derfor roper jeg ikke på henne, for da er det jo jeg som passer på henne og ikke omvendt.

Jeg har alltid noen frolic biter i lomma og på turen trente jeg litt innkalling med lyden min og belønnet henne ellers hver gang hun frivillig tok kontakt med meg.  Hun skal vite at det lønner seg å ta kontakt med meg, uansett hvor vi er. Til å begynne med brukte jeg innkallingslyden min bare hver gang hun frivillig kom inn til meg, men etter en stund kunne jeg bruke lyden når hun var bittelitt opptatt med andre ting. Jeg legger ikke lista så høyt når vi trener andre steder enn hjemme, fordi forstyrrelsene er større og jeg må da senke kriteriene mine i forhold til det.

Det er lite vann i Maridalsvannet nå, men desto mere gjørme der vannet vanligvis står. Herlig, tenkte Fanten og gravde og koste seg verre. Pia fikk oppleve vann for første gang, men kunne ikke brydd seg mindre egentlig. Det var mye annet å undersøke på stranda. 

Jeg tok Fant i bånd og sendte han ut i vannet på jakt etter steiner som jeg kastet uti. Når det sier «plopp» springer han nemlig ut og leter og dermed fikk jeg han til å vaske seg litt. Han gikk litt i bånd etterpå, slik at han ikke skulle grave og bli møkkete igjen.

Pia og Ebbie ble med meg på kontoret etterpå, mens Fant ventet i bilen. Han var sliten etter 17.de mai og trengte å hvile skikkelig ut. Er han trøtt, tåler han mye mindre av Pia og vokter nesten enda mere. Det er derfor viktig at Fant får nok hvile og får være litt i fred. Det er min jobb å passe på at han får det, og jeg passer også på at vi koser mye innimellom. Ellers rydder jeg unna alt som kan være «voktegjenstander» for han, slik at han ikke skal skremme Pia.

Ebbie sprang glad og fornøyd rett opp på kontoret og storkoste seg da hun så at Pappa var der oppe og at en av de ansatte ville kose med henne. Ebbie og Pia spiste brødskive med leverpostei (Ebbie fikk bare bittelitt innimellom), før Pia fikk et griseøre å gnage litt på. Deretter sovnet de. Ebbie oppå beina mine på stolen min. Jeg måtte lure meg unna for å ta bilde av dem.

På kvelden var det bronsemerkurs og jeg hadde tenkt å la Pia vente i bilen sammen med Fant og Ebbie. Pga at det var kaldt i været, ville Arne passe på henne hjemme. Hun skal jo lære å bli selvstendig og ikke støtte seg på de andre, så dette hører til læringen hennes. Hun hadde rampet endel og da Karoline kom hjemom en tur, var i kjempeslag. Etter en stund hadde hun sovnet og hun lå fortsatt og sov da vi kom hjem, tre timer etter at vi reiste.

Ebbie og jeg gikk gjennom bronsemerkeøvelsene før vi reiste hjem og hun var kjempeflink. Litt «rusten» kanskje, men dog. Jeg la mest vekt på at vi skulle ha det morsomt og stilte ingen krav til henne. Etter dette gikk Ebbie og Fant en kveldstur rundt på Granfos. Herlig.

 

Én tanke på “Jaktlek og annet moro!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.