Rampejenter!

Etter fin tur i Maridalen med jaktlek, ble jentene med meg noen timer på jobb (Fant koser seg mest i bilen). Før vi reiste hjem, ble det spor i Maridalen, og vel hjemme laget jeg middag. Da vi kom hjem begynte Ebbie og Pia å leke, og leke og leke og leke og………….  😉

Pia har tenner som en liten piraya og biter på alt som rører seg om dagen. Når Pia leker mye med Ebbie, blir hun som unger flest overtrøtt, og trenger hjelp til å roe seg. Jeg har derfor tatt reiseburet til Fant og satt det inn i stua. For at Ebbie også skal få litt ro, er et viktig at Pia slapper av og sover litt. Hun gjør jo vanligvis det, men det er lettere å roe henne når hun er i buret. Det begynte jeg med i dag tidlig.

Etter frokost, mat og lek, ble det derfor tid til en liten sovestund.

Pia ble derfor satt i buret, men det ville hun ha seg frabedt, altså. Hun bet i buret og peip og bjeffa, men etter at hun ikke fikk noen respons fra hverken meg, Fant eller Ebbie, la hun seg fint ned og sovna. Det gjorde vi alle sammen, forresten.

Ebbie er litt sliten av å ha Pia i samme bilbur, fordi Pia gjerne prøver å få seg en liten mjølkeskvett. Det er ikke lett for Ebbie å komme unna vesle rampepia da. I dag ble derfor Pia satt alene i buret til Ebbie, mens Ebbie satt bak burene til Fant og Pia. Det fungerte kjempefint, både for Pia og Ebbie. Helt stille satt Pia og kikket på meg og tilslutt la hun seg fint og rolig ned.

I kveld har Pia og Ebbie lekt masse igjen. Ebbie er litt tøff innimellom, men Pia piper bare og da slutter Ebbie. De startet leken inne i sofen, men da ble de «kastet» ut i hagen av meg. De lekte ute en stund, jeg slapp dem inn igjen, og så begynte de jammen meg å leke igjen etter bare noen minutter. Jeg «kastet» dem ut igjen og slik drev vi på. 😉 

Tilslutt ble de så slitne begge to, og de ble så høyt oppe, at Pia igjen ble satt i buret. Gjett om både Ebbie og Pia syntes det var godt. Ebbie slokna på plassen sin på sofaen, mens Pia la seg fint ned og sovna i buret. Som småunger flest, trenger også valper noen ganger hjelp til å slappe av.

Jeg skulle egentlig ut å trene i kveld, men jeg gjør ikke det nå. Vil aller helst ikke  vekke dem når de sover så godt.Fant er også rolig og slapper av ved siden av mamman sin. Tirsdag er det Rally-trening på Lillestrøm og onsdag skal Ebbie og jeg på konkurranselydighetstrening. Da venter vi med treningen til tirsdag kvelden, tenker jeg.

Siste kl 22.19 . Alle «ungene» har vært ute og lekt, pluss at Fant har spist snegler og gravd etter noe i bakken som ikke jeg vet hva er. Nå er Pia lagt i buret og hun sover de uskyldiges søvn. Ebbie, go`jenta mi som jeg er så innmari glad i, har lagt seg ved siden av meg og slapper godt av. Nå kan natta komme!!

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

2 kommentarer om “Rampejenter!”

  1. Livet er deilig for en liten valpejente!Full av nye ting, ikke rart hun blir trett.

    Birgitta

  2. Takk for at du stadig oppdaterer oss Hilde. Jeg leser til øyet blir stort og vått!!! Milli måtte roes ned veldig, og veldig lenge. Til hun var godt over året så vidt jeg husker. Hun KLARTE bare ikke å slappe av. Tjorven virker ikke SÅ gira, men kanskje hun er for ung enda og kanskje hun er en mer bedagelig type?! Uansett så har jeg et Vari Kennelbur etter Kaisa på låven, tror det er greit for alle at jeg tar det ned. Milli blir litt sliten av Tjorven til tider…

    Tusen takk for tipset:o))))

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.