Trening og tur.

Jeg skulle etter planen ha reist hjem til Jar tirsdag en gang, men blir nå til onsdag morgen. (- og DER var det noen som begynte å le, ja). Nå er ikke dette min «feil» denne gangen, da. Jeg fikk nemlig en tlf fra en hundeeier mandag kveld. Vedkommende ba meg nærmest på sine knær, om jeg ikke kunne ta på meg en privattime tirsdag. Jeg sa selvsagt ja til det, i og med at jeg hadde mulighet til det, og reiste derfor til Geilo i dag.

Jeg beregnet god tid, slik at Pia fikk miljøtrent litt. Jeg gikk en liten runde på Geilo med henne. Hun vil bort og hilse på alle, og ble kjempehappy da et eldre ektepar stoppet opp og pratet med oss. Biler og sykler bryr hun seg ikke noe om (jeg tenker med skrekk på hvordan Fant og jeg har trent på dette), og hun virket veldig sanset da vi gikk der og rusla.

Fant og jeg gikk en liten tur og koste oss. Det er godt for han å få litt alenetid sammen med meg, og omvendt. Han snuste og snuste, men noen ganger iløpet av turen, kom han og gikk fint lineføring, og da vanket det jo en aldri så liten frolic bit.

Ebbie og jeg tok oss en liten treningsøkt på parkeringsplassen:

 • korte strekker fri v. fot, med vendinger og holdter. Jaja… vi gjør nå litt framskritt, selv om vi nok har langt igjen. Jeg belønner ofte og går bare noen får skritt før vendingene. Går hun bare forbi meg, stopper jeg opp med en gang og lar henne ikke fortsette. Jeg går i en annen retning slik at hun må komme inn i fotposisjon av seg selv, og så fortsetter vi bare. Vi trener venstre vendinger hver dag, forresten og håper at det skal hjelpe tilslutt.
 • stå u. marsj. Vår sikreste øvelse, men ikke i dag. Hun stoppet ikke, og kom sigende etter meg. Jeg la derfor inn litt stå/bli trening istedetfor. Ikke frivillig stå denne gangen, men stå på min kommando.
 • dekk u. mars (svensk). Det samme skjedde her. Jeg trente derfor kun dekk på kommando.
 • jeg tok en innkalling fra sitt. Hun kjenner øvelsen, men kunne nok ha hatt litt mere fart i kroppen. Kom allikevel flott inn i utgangsstiling til slutt.
 • enkeltdekk i 2,5 minutter uten belønning eller ros. Hun rørte litt på seg, fra side til side, men lå fint ellers. Avsluttet på vanlig måte.

Jeg må trene på dekk og stå på kommando. Begynner litt på skrætsj, tenker jeg, så kommer nok dette seg ganske så fort. Vi har apporten til svensk kl.1 omtrent inne. Jeg trener på at hun skal vente på min gripe-kommando, og ikke ta apporten på eget initiativ.

Etter timen reiste vi til Solbu igjen. Jeg stoppet før vi kom til Tunhovd og gikk en liten luftetur med dem i skogen. Det var nok deilig å få sprunget litt. Pia elsker å springe etter Fant når de er ute, men blir ganske så sliten ganske så fort. DET er vel ikke så rart, akkurat.

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

4 kommentarer om “Trening og tur.”

 1. JA Hilde. JEG ler:o)))

  Så deilig da – å ha en skikkelig god unnskyldning for å lage oppholdet litt lengre. Hørtes ut som en begivenhetsrik tur til Geilo synes jeg. For dere alle sammen.

  Kos dere videre – vi hør’s:o))

  Klem

 2. Hahaha, og jeg ler… Trodde jo at jeg kanskje kunne møtt deg på Flå idag og tatten kaffe, men neida.. 😛 hihi!! Bra du koser deg ❤
  Morsomme bilder, måttele av lille snuppa som også elsker å løpe etter pomsen. Skjønner det godt, så mye morsomt som han finner på.. 😉

  Venter i spenning på neste blogginnlegg, om du er kommet deg hjem eller om du fortsatt er på hytta.. 😛

  Kjakji

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.