En dårlig treningsøkt….

 og det er IKKE morsomt, nei! Vi var fire stykker fra konk. gruppa som møttes til trening i kveld. Dette er et referat fra hvordan treningen gikk med Ebbe-lure og meg.

 • Frøken Ebbie reiste seg midt i fellesdekken. Det har aldri skjedd før!
 • Hun kom ikke på øvelsen «innkalling fra sitt». Ebbie hadde liksom aldri hørt om den øvelsen, sa hun.  Den første gangen satte hun seg foran meg (hæææ..) og den andre kom hun ikke før jeg hadde kalt henne inn for tredje gang. Det ble ingen belønning for dette, hun fikk heller lov til å forsøke igjen, for på denne måten å gjøre seg fortjent til en belønning. Enden på visa var at jeg viste henne leika da jeg gikk ifra henne, og da hun reiste seg og begynte å springe mot meg, «dingla» jeg med leika fra venstre hånd og hun kom i full fart og gikk rett inn i leikebelønning. Jeg ga meg med denne repetisjonen, jeg.
 • Hun var ufokusert og ukonsentrert, og var mest opptatt av alle andre som trente, særlig de som trente agility.
 • Ebbie var også skikkelig snusete. Nesa var mye nedi bakken, også helt ulikt henne. Hun pleier jo å ville ta kontakt med meg for å få en belønning.
 • Hun gadd nesten ikke å hente leika når jeg kastet den som belønning.
 • Jeg måtte noen ganger jobbe med synlig godbit for å få fokus, og det er noe som jeg absolutt ikke pleier å gjøre.

Vi hadde noen gode «øyeblikk», også:

 • Tannvisning med to forskjellige personer: karakter 10
 • Svensk apport kl. 1: jeg gjorde øvelsen slik den skal være, og fikk hjelpe av en av de som jeg trente med til å være dommer. Ebbie setter seg over på skinka med en gang hun får apporten, men den biten får vi trene på seinere. Ellers gjennomførte hun øvelsen, slik den skal være.
 • stå og dekk under marsj. Jeg trente stå og dekk først under baklengs marsj (med kommando), deretter gikk jeg sidelengs og kommanderte, tilslutt gikk jeg øvelsene som de skal være, og da hadde vi to-tre vellykkede repetisjoner, før vi ga oss.
 • Lineføringen går sakte framover, men vi har langt igjen enda.

Slik er jo hundetrening, det går opp og ned, og selv de øvelsene som vi tror er «bankers», bryter noen ganger sammen. Det er viktig å huske på at det er hunder vi har med å gjøre, og ikke maskiner.  Det «gode» med dårlige treningsøkter, er at jeg må gå litt i meg selv og tenke over hvordan jeg kan legge opp treningen bedre. Kanskje jeg ikke er god nok til å fortelle Ebbie hva jeg vil at hun skal gjøre? Hva kan jeg forandre på når jeg trener: belønningsfrekvens, type belønning og også måte å belønne på, er jeg flink nok med timingen og hvilken sinnstemning viser jeg til Ebbie? Jeg vet jo at Ebbie er vàr på min sinnstemning, og at det har mye å si for hvordan hun oppfatter treningen og hvor intens hun er når hun jobber.

Torsdag skal vi trene rally-lydighet, og det vet jeg at Ebbie liker bedre enn teknisk lydighet. Grunnen til det, er at jeg har lov til å prate og å oppmuntre henne underveis. Ebbie trenger den tilbakemeldingen for å skjønne at hun er flink jente og at jeg er fornøyd med henne. Går det for lang tid før hun får positiv tilbakemelding, melder hun seg litt ut og jobber ikke så bra. Det er kanskje det som skjer når vi trener teknisk lydighet??

Noen tanker bare, her jeg sitter og funderer over kveldens trening.

Ett svar til “En dårlig treningsøkt….”

 1. Ebbie sendte sms til Tutta at hun bare ladet opp til i dag!
  Trenig er for det meste morsomt men av og til veldig frustrerende! Som når ting som pleier å gå bra ikke virker?? Kvakk!!
  Gleder meg til du skal vise meg rally i dag, det virker som et stort mysterium for meg. Frykter at jeg kanskje ikke er intellegent nok for så mange skilter. Kommer sikker ttil å gå i surr i banen!

  Bergitta

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.