En bedre dag i dag..

…. og det gjorde godt må jeg si. Jeg møtte Birgitta ute ved Fornebu, for jeg skulle vise henne rally skiltene i klasse 1., og så skulle vi sette opp en bane etterpå. Fant var hjemme med Andreas (takk, vennen min), det var bare Ebbeluremor og Pia som ble med meg.

Ebbie begynte akkurat som onsdag, dvs hun var dempet og var ikke interessert i å gjøre det jeg ba henne om. Skiltene gikk derfor så som så, og første gang vi gikk banen, var hun heller ikke helt med. Andre gangen vi gikk banen, ble hun plutselig sitt «gamle jeg» igjen og vi fikk igjen treningsgløden, begge to.

Birgitta og Tutta gikk kl.1 løypa kjempeflott, og jeg gleder meg til å trene mere rally sammen med dem.

Birgitta hadde en pep-talk med meg vedr. lineføringen, og det gjorde godt. Jeg fikk beskjed om å senke skuldrene og å ikke stresse så fælt, og jeg tror jammen meg at det hjalp. Da Birgitta kommanderte meg en runde, gikk Ebbie så bra som hun aldri har gjort før, til og med venstre vendingene gikk veldig bra nå. Hurra!!!!! Jeg ble såå glad! Jeg roste henne litt innimellom, må jeg tilstå, men da fikk vi en god treningsøkt, begge to. Jeg følte også at jeg gikk mye mer avslappet og fant det tempoet som passet til oss.

Jeg tok en innkalling fra sitt, og det gikk veldig bra. Skal jeg pirke på noe, synes jeg ikke at hun kom i den farten jeg vet at hun har i kroppen. Svenskeapporten gikk kjempebra. Hun detter over på hofta når hun griper apporten, men det bryr jeg meg ikke noe om akkurat nå. Stå under marsj gikk supert. Hun stoppet nesten momentant, kun en liten bevegelse med en fot, tror jeg. Dekk under mars gikk ikke fult så bra, men på tredje forsøket gikk det også greit. En mye bedre økt i dag og jeg er like mye høyt oppe i dag, som jeg var nede i går. Slik er det med hundetrening.

Ellers lekte Pia og Bambi litt etter treningen og nå er det blitt litt forskjell i størrelse på dem. De fant tonen og sprang og lekte litt sammen, samtidig som de kunne gå og snuse litt hver for seg, også.

I kveld har jeg trent med alle hundene. Jeg trener frivillig sitt med Pia, og setter på kommando når hun sitter. Ingen håndtegn for å få henne til å sitte, og nå begynner hun å skjønne hva det går ut på. Jeg trener også dekk med henne. Jeg hjelper henne ned, og sier kommandoen når hun ligger helt nede. Kommando flere ganger mens hun ligger nede og mye ros. Jeg frir henne alltid ut av posisjonene med et «værsågod», «som er mitt frisignal. Jeg gjør det også når hun skal ut av bilburet sitt og når hun skal ut av buret sitt inne. Hun må holde seg litt i ro, før hun får frisignalet, og jeg er også veldig rolig og holder henne bare forsiktig på brystet hvis hun trenger seg ut.

Jeg har begynt å trene utgangsstilling etter Birgitta sin metode, og legger vekt på bakpartskontroll. Hun står da med fronten sin mot meg, jeg holder godbiten på en spesiell måte og så må Pia svinge på rompa si mot meg, for å få goddisen. Hun kom faktisk nesten helt rundt, flinke veslejenta mi. Morsomt!!

Jeg skal også fortsette å trene håndtarget med henne, for det er noe jeg har veldig mye nytte av i rally og freestyle/htm treningen. Ellers trener jeg også på stå med Pia. Jeg belønner henne nå hver gang hun står fint foran meg. Jeg bruker litt omvendtlokking for å få henne til å stå bittelittegrann stille, og så får hun beønningssignalet sitt eller et klikk. Pia responderer nå like godt på begge deler og det er slik jeg vil ha det.

Fant og Ebbie har også trent i kveld, men det ble på Pia sine premisser. Litt dekk og sitt på dem, også, + bli sittende når jeg og Pia trente.

Juhuuuuu, dagen i dag, var en god treningsdag.

2 tanker på “En bedre dag i dag..

  1. Takk for god hjelp i dag, veldig inspirerende! Tror jeg har fått litt rally dilla nå»! Bebisene var så søte sammen! Smelt smelt, Bambi ligger besvimt i buret sitt nå.
    Sitter og funderer på sidebytte bak, kanskje doggisen her? elsker nye øvelser!!!

    Birgitta

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.