Tur i regnværet.

Arne og jeg tok med oss «ungene» og gikk en skogstur i regnværet. Det var egentlig duskregn og varmt, derfor ble det for oss tobeinte, ikke så kaldt. Bortsett fra at jeg plumpa skikkelig og ble kliss våt på høgre foten til godt over kneet.  For en liten valp, som gikk med lyngen nesten over kroppen, ble det nok både kaldt og litt slitsomt. For Fanterampen derimot, som stadig var på jakt, var ikke det noe problem, nei.

Det ble egentlig en «normal» tur. Ebbie fikk med seg Fant på jaktleken noen ganger og Pia prøvde febrilsk å henge på de store. Fant støkk opp noen fugler, og Ebbie hengte seg gladelig på. Pia måtte opp på armen og bæres noen ganger. Det var veldig godt å ha med seg en bærer i dag, fordi jeg har fått senebetennelse i venstre armen. Jeg prøver derfor å spare den armen så mye som mulig, og ikke  belaste den mer enn nødvendig.  Jeg smører på med voltaren gel og håper at det vil gjøre susen etterhvert.

Ebbie klarte å skjære seg ved siden av ei klo på bakbeinet på turen. Hun skulle absolutt oppå en stor stein midt i en bekk, hun bommet og skle med bakbeina og det var nok da det skjedde. Jeg oppdaget det ikke før vi kom tilbake til bilen. Det blødde endel, men det ser veldig fint ut nå. Med calendula på såret, regner jeg med at det ikke blir hverken sår eller betennelse ut av det. 

Det er ikke like enkelt å klatre over stubber og annet som ligger i vegen for en liten kropp, synes Piamor!

Nå sløver vi inne, og har fyr i ovnen på kjøkkenet. Varmt og godt, og snart skal jeg lage god middag til Arne og meg.

Ungene og jeg har trent noen små økter inne i dag. Jeg har stengt av inn til gangen slik at det er enkelt å trene en og en hund. Pia trener på første del av utgangsstilling, nemlig bakpartskontroll. Vi trener også på dekk og jeg hjelper henne ned direkte fra stå-posisjon. Her bruker jeg goddis og kun «bra» som belønningssignal. Jeg klikker for stå og sitt som hun tilbyr frivillig , her er goddisen godt gjemt i lomma og den kommer ikke fram før etter at jeg har klikka. Jeg setter kommando på disse posisjonene, når hun står/sitter trygt og godt. Jeg passer også på å bruke frisignalet mitt når jeg ser at hun går ut av posisjon, eller når jeg lokker henne ut av posisjon Det er så innmari morsomt å trene med Pia.

Fant trener litt freestyle og Ebbie trener sitt v. holdt og stå og dekk på kommando. Det er ikke så enkelt å trene på andre ting inne i gangen her. Blir det oppholdsvær, kommer jeg til å trene litt lineføring med Ebbeluremor ute og da skal jeg senke skuldrene og koooose meg med den øvelsen.

Jeg ønsker alle en riktig god kveld. Jeg har forresten veldig mange treff på bloggen om dagen. Det hadde vært innmari morsomt å vite hvem noen av dere er.    : -)

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

6 kommentarer om “Tur i regnværet.”

 1. Jeg er her hver dag mamma, når du oppdaterer! Og Caroline også 😉

  Stakkars lille snusken, satser på at foten hennes blir fin!! 🙂 ❤

 2. Caroline og Karoline…… 😉 Tenkte jeg det ikke.
  Jeg regner med at det går bra med foten hennes, jenta mi. Såret ser ikke så dypt ut.

  – og takk for «god bedring med armen din, mamma». LOL. Du er akkurat som din mor, det er hundene som betyr mest her i verden. Hehe… !!
  Kos deg med småene dine.

  Kjakji frå mor og alle på Solbu.
  Den kjakji`n går mæ te ho Caroline på Kokker`n!! Hei og hopp!!

 3. Hallo, Hilde!!! Jeg er innom hver dag. Det er så moro å følge med Pia og resten av gjengen, vettu. 🙂

 4. Jeg synes det er kjekt å tittet innom av og til og følge litt med Vivas mamma og søster. 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.