Jaaaaaaa…..

…. i kveld ble det flott og veldig vellykka trening med både Ebbie og Pia. Ebbie og jeg  gikk lineføring så fint som vi aldri har gjort det før. Ikke en hel øvelse uten belønning enda, men hun var fokusert på meg og datt ikke ut mellom hver gang hun ble belønna. Vi gikk venstre vendingene kjempefint, hun rygget faktisk litt i hver vinkel – noe vi jo har trent masse på. Vi skiftet tempo og hun fulgte veldig bra med, vi tok sitt v. holdt og her jobbet hun også kjempebra.

Jeg belønnet henne mest med godbiter i kveld.  Det virket som om hun ble litt sliten av å leke når det var så varmt og lummert som det var i kveld, og at intensiteten på treningen da dalte litt. Jeg lærte av Iris (vår instruktør, som ikke egentlig var instruktør i kveld, men som trente egne hunder), at utgangsstilling egentlig ikke er en øvelse og at jeg kan leke henne inn hver gang jeg vil ha henne dit. Det som da skjedde, var at hun ble så kjempeivrig og glad av å bli lekt inn, at hun var mye mere «oppe» og fokusert når vi begynte å gå lineføring. Smart!!

Jeg belønnet henne også med noen freestyleøvelser, for da blir Ebbie så innmari glad. Snurr og slalom, tilogmed baklengs (rygge) slalom gjorde hun i kveld. En fellesdekk tok vi også. Jeg gikk ikke så langt ifra, jeg belønnet henne et par ganger og så måtte jeg gå tilbake og legge henne ned, etter at hun måtte klø seg littegrann på halsen. 😉  Åhhh, det var bare så innmari morsomt å trene med henne i kveld.

Vesle Pia trente på frivillig sitt, og vi trente også på noen få repetisjoner dekk fra stå. Ellers trente vi på kontakt og ro ved andre hunder, kontakt når jeg gikk sakte bakover og så belønnet jeg at hun faktisk kunne gå noen få skritt ved fot og samtidig ha kontakt med meg. Det var ikke verst, synes jeg.

En kjempefin treningsøkt, jeg gleder meg til neste trening med jentene mine. Fanterampen fikk tur og snuse masse rundt omkring. Han er bare glad for å være med meg, han, og var som vanlig stille og rolig i bilen, så lenge ikke «folk og fe» passerte like bak bilen. Jeg prøver jo alltid å parkere slik at det ikke er mulig!!

HEI OG HOPP, TRENING ER TOPP!!

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.