Dagene går…

…. og her i huset nyter vi gode dager med turer, trening, lek og masse kos!! Pia vokser og trives, er kjempeglad i mat som sin mor, er derfor ei grei jente å trene. Vi tar noen små treningsøkter hver dag og veslejenta begynner å skjønne hva opplegget går ut på: «først yte -så nyte». Jobbing først og deretter kommer belønningen.

Ebbie og jeg har begynt å trene inn ett lite HTM program og vi trener Rally i tillegg. Jeg går turer med alle sammen hver formiddag, og jeg synes det går ganske greit. Det er ikke like enkelt alltid, med tre bånd som tvinner seg og med hunder som går hit og dit, men jeg har funnet en løsning på det.

Fant har jeg i magebeltet og med strikkbånd på ca 3m. Det er veldig greit å ha kontroll på han på den måten. Albuene mine er ikke så vonde lengre, heldigvis, etter at jeg sluttet å holde i båndet hans. Han går jo vanligvis ikke rett fram, men drar meg nesten overende når han skyter fart i alle retninger. Ebbie går med sele og bånd som jeg kan slippe der det er oversiktlig. Hun er jo ikke den som springer på jakt og hun kommer også på innkalling, hun kan vente når jeg ber henne om det, og hun kan også stå støtt på «stå» kommandoen. Vesle rampejenta Pia, går med langline som henger etter henne og som jeg holder i innimellom. Problemet er løshunder som eiere ikke har kontroll på, og som jo «er så snille, sååå….».

Onsdagen startet med en god tur på en skogsvei i Maridalen, før jeg var noen timer på jobb. Det ble som vanlig lydighetstrening med onsdagsgjengen på kvelden. Denne gangen var det jeg som ikke var helt «med». Jeg var litt trøtt og tiltaksløs, og derfor ble treningen også deretter. Ingen plan – ingen god trening!

Ebbie og jeg trente på stå-momentet og litt lineføring, 4 HTM – posisjoner, og tilslutt tok vi en fellesdekk med 4 andre hunder. Fant gikk tur før vi begynte treningen, mens Pia fikk en liten treningsøkt og litt sosialisering med de andre hundene. Pia begynner å skjønne utgangsstilling nå. Hun kommer fint inn med litt hjelp de fleste gangene, og nå har hun også begynt å sette seg fint til slutt. Jeg har nemlig bare lagt vekt på at hun skal svinge inn med stompen sin og deretter at hun skal stå fint i posisjonen. Nå har hun altså begynt å sette seg som avslutning og hun har kontakt med meg. Da vanker det masse ros og goddis på henne.

Dekk-en begynner hun å skjønne mere av, og «sitt» tilbyr hun av seg selv. Jeg trener også på «stå» og «kontakt». Jeg er litt usikker på om Pia skjønner når jeg belønner henne for «stå»  og når jeg belønner «kontakt», men det kommer nok etterhvert. Jeg legger på kommando med en gang Pia utfører momentene slik kriteriene mine er, for det synes jeg at klikkertrenere er altfor dårlig til. Etter trening gikk vi en tur alle sammen, og dermed var den dagen også gått.

I dag (torsdag) møtte jeg Birgitta og jentene hennes på Storøya (Fornebu), for å trene litt. Jeg gikk en liten tur med alle mine først, slik at de skulle få brukt litt krefter og for at Fant også skulle få gjort noe som han liker veldig godt.

Jippi, Fanten luktet vann!!!

Ebbie og Pia ville også sjekke ut hva Fant ble så glad for å se, men det ble bare Fant som avkjølte seg litt.

Vi trente på forskjellige ting i dag. Alle hundene fikk hver sin vesle treningsøkt. Ebbie måtte til slutt legge seg i skyggen pga at hun ble varm. Jeg tok derfor en enkelt dekk i tre minutter med henne, og hun lå såklart tida ut. Hun var jo bare glad til å få hvile seg litt.

Pia trente bla. på utgangsstilling og så trente vi litt «dekk». Nå kan jeg reise meg opp etter at hun har lagt seg ned, og vente litt med belønningen. Jeg frir henne også ut med et «værsågod» før hun reiser seg opp igjen.

Fant trente på kontakt og «stå under marsj». Jeg måtte repetere «stå» noen ganger først, for han hadde på en eller annen måte aldri hørt om den kommandoen, fortalte han meg.

Go`jenta mi Ebbie,  hun storkoser seg!!. Gledesruller tar hun flere ganger om dagen.

Slik går no dagan her hjå uss!!

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.