Lek, plasking og LP trening!

Det ble en deilig tur onsdag. Fridagen min startet med at Pia sov til kl halv 9. Det var jo ikke dumt!  😉  Vi slappet av her hjemme noen timer, før vi reiste for å gå tur. I dag har det vært varmt og godt og hundene koste seg virkelig på turen.

De lekte jaktleken flere ganger, Ebbie er flink til å få med seg Fant og vesle Piamor. Pia springer så fort de tynne beina kan bære henne, men jeg prøver å stoppe leken før det blir altfor vilt. Pia er jo bare en liten valp enda. Hvis dere ser etter, ser dere at Ebbie kommer i full fres mot meg og Pia, og Pia skynder seg å flytte seg.

 Fant ble også med på flere jakleker i dag. Skal si det gikk unna!

Det ble plasket litt i vannet, men hverken Fant, Ebbie eller Pia badet. Fant elsker jo vann, som alle helt sikkert vet, og Ebbie er også glad i det våte element. Pia har ikke «oppdaget» vannet enda, men hun går litt uti og plasker da litt innimellom. Ellers er det like morsomt å bare leke litt med mamma`n sin.

GO`JENTA MI!

Pia er som sin mor, hun vil veldig gjerne ha litt overoppsyn med oss andre!!

Når turen er ferdig og vi skal inn i bilen, er det viktig å ha kontroll på bånd og hunder. Pia har lært å sitte littegrann i ro nå. Ellers er det Fant og Ebbie som får beskjed om å sitte, mens Pia blir satt i bilburet sitt. Nå skal Pia også trene på å sitte littegrann, hver gang vi går inn i bilen. Ebbie går inn til slutt, for hun sitter ikke i bur, bare bak de andre burene. Der sitter jeg også  noen minutter etter hver tur og så koser vi oss littegrann.  😉

Når jeg skal begynne turen, tar jeg alltid Ebbie ut først, hun må sitte, deretter tar jeg Fant ut, han må også sitte (noe som er kjempevanskelig – han lukter jo fugler lang vei), før jeg tilslutt tar ut Pia. Nå begynner det å gå riktig så bra, må bare passe på at båndene ikke tuller seg inn i hverandre, før turen begynner.

Etter noen timer hjemme, reiste vi til Storøya for å møte Inger og Birgitta. Det ble en liten luftetur før vi begynte lydighetstreningen. Jeg tok med meg Pia og Fant og lot Ebbie sitte i bilen. Noen ganger er det godt å ikke gå med alle tre, og Ebbie skulle jo ut og trene etter lufteturen  med F og P, og hadde ikke vondt av å vente litt.

Ebbie begynner virkelig å få dreisen på lineføringen om dagen, og det er så innmari morsomt å trene med henne. Hun har godt fokus og kikker opp på meg og hun viser med hele seg at hun virkelig liker denne treningen. Birgitta kommanderte oss i en lineføring, dekk fra holdt og stå under mars. Det er kjempenyttig trening for Ebbie og meg. Pia trente litt utgangsstilling, noen få skritt lineføring, dekk/bli (kan gå ifra noen skritt nå) og så belønnet jeg henne et par ganger for å stå foran meg.

Det ble en liten luftetur på Ebbie og Tutta, så ga vi oss for kvelden. Det har vært en flott hundedag for meg og mine i dag.

Én tanke på “Lek, plasking og LP trening!

  1. Såååå søt snusken var på det nærbildet! Hun smiler jo skikkelig! ❤ også elsker jeg når hun kommer løpende, da er hun så søt!
    Også er det kjekke pomsen da, han er så søt med verdens lengste tunge hengende ut! 🙂
    Og lille pirajaen Pia! Hun er jo en skikkelig liten ramp! Så søt som hun var når hun satt på verandaen hjemme, med det strået hengende ut av munnen… 😉
    Kjakji

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.