Mine tre bestevenner…

… fikk alle gjort noe som de syntes var morsomt, onsdag kveld. Jeg hadde avtalt med Guro og hennes to kjempeflinke dachser, å møtes til lydighetstrening på Brekke. Vi går begge to i konkurransegruppa til Oslo og Omegn Dressurklubb, men nå har de andre tatt sommerferie, derfor ble dette en ekstratrening for oss.

Fant og jeg gikk en koselig tur alene før Guro kom. Det er sjelden jeg går tur med en hund alene, men når jeg er på lydighetstrening, gjør jeg det med Fant. Jeg koser meg på turene Fant og jeg har. Han snuser og «leser avisa», mens jeg går i egne tanker og slapper helt av.

Deretter var det vesle Pia sin tur. Vi trente på:

  • Utgangsstilling.  Pia kom inn i utgangsstilling ved at jeg holdt en godbit i venstre hånd nærme kneet  mitt, hun snurrer da stompen sin inn i utgangsstilling, deretter fikk hun belønning for å sitte fint. Jeg tok også noen få vendinger på stedet. Ja, jeg lokket henne med en pølsebit og satt kommando på med en gang hun satt stompen ned i bakken.
  • Sitt/bli noen sekunder. Pia kan sitte litt stille nå. Hun ble løst ut med et «kom» og belønningen ble å springe etter anda som jeg har bundet i en lang snor. Det ble litt dralek og så byttet jeg anda med godbit.
  • Apportering. Jeg brukte anda og kastet den noen meter fra meg. Jeg sprang etter den og lot som om jeg skulle ta den. Det syntes Pia var morsomt og hun sprang i veg etter anda, hun også. Når hun tok den, rygget jeg bakover, hun kom da etter meg med anda i munnen og jeg kunne klikke/si belønningsordet mitt, mens hun hadde anda i munnen sin. Dette gjentok vi noen ganger, og jeg passet på å avslutte mens hun fortsatt hadde intensiteten oppe.

Ebbie og jeg trente på:

  • Forflytninger  i utgangsstilling: Litt lokking ble det her også ( jeg holdt en godbit skjult i hånda mi), men da fikk Ebbie selvtillit og hun hadde fin intensitet på treningen sin.
  • Litt lineføring: Det var varmt onsdag kveld, derfor belønnet jeg for korte strekker lineføring, vendinger og sitt ved holdt. Jeg ville ikke at hun skulle oppfatte dette som en kjedelig øvelse. Det er jo den vi trener mest på om dagen.
  • Fellesdekk med en av dachsene til Guro: Det var ikke altfor mange (!!) i dekken i kveld, men det var egentlig greit. Ebbie har de siste gangene vi har trente fellesdekk, reist seg opp etter kort tid, noe som hun aldri har gjort før. Denne gangen lå hun helt stille og rørte seg omtrent ikke. Hun var nok litt preget av varmen, men hun lå omtrent 2,5 minutt og ble også rikelig belønnet etter fullført øvelse. Goddis og lek – det syntes Ebbie var en flott belønning.
  • Ebbie og jeg avsluttet med klasse 1 avstandskommandering. Hun kan de fleste momentene i denne øvelsen, men hun trenger mere fart og å sette seg helt opp, når hun blir kommandert fra dekk til sitt. Dette jobbet jeg med i kveld. Hun ble belønnet med ball over hodet, når hun satte seg opp. Jeg håpet at forventningen til at ballen skulle komme over hodet hennes, skulle få henne til å sette seg raskere opp.  Det var ikke så innmari vellykket, men oppsitten ble nok LITT raskere. Jeg belønnet kun de oppsittene som var littegrann raskere enn de hun har hatt før, så litt videre kom vi i denne øvelsen. Slik er det jo, lydighetstrening er terping på detaljer!!

Kvelden ble avsluttet med at Fanten min og jeg gikk en liten tur igjen. Han fortjente det, fordi han var så tålmodig og venter stille og rolig i bilen, mens jeg trente med Pia og Ebbie. Torsdag er det ny kurskveld for Piamor. Jeg gleder meg allerede !!

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.