Pia har vært på kurs igjen.

Torsdagen startet med at Fant ble med Martine på en god joggetur. Han sprang og koste seg og var dyktig sliten da han kom hjem igjen. Det var varmt å springe og liten tid til snusing, men noen duer på Jarmyra fikk han allikevel los på.  Jeg reiste en tur til Eiksmarka for å handle litt, og etterpå gikk jeg en koselig tur med alle sammen der.

På kvelden lempa jeg alle små inn i bilen og reiste til Rud, hvor Pia skulle på kurs igjen.

Kveldens treningsøkt var:

  • Shape Pia inn i buret, og skape verdi for henne i å være der inne. Jeg bruker buret når jeg trener samtidig med Fant og Ebbie, og jeg vil at en av dem skal holde seg i ro, når jeg trener med den andre. Pia hadde ikke trent på buret før, men hun skjønte fort hva oppgava gikk ut på. Hun kom helt inn i buret av seg selv, ganske så fort. I og med at dette gikk veldig greit, shapet jeg henne til å legge seg i buret som slutt på øvelsen. Jeg la også på kommando «buret» hver gang jeg visste at hun kom til å gå inn og bli der inne.

Flinke, vesle jenta mi kom seg helt inn og la seg helt av seg selv, kun ved bruk av klikker/belønning og at hun klarer å tenke selv + litt tålmodighet fra meg, da.  😉  Jeg har et ønske om å benytte meg av buret under trening med Pia og Ebbie når jeg trener på feks hundeklubben eller sammen med venner. Derfor er dette en flott øvelse, og jeg skal trene mere burtrening, når jeg er på trening. Fant er ikke så flink til dette, han vokter dessverre altor mye. Det beste for han, er å få være med og å vente i bilen. Da har han det godt, og det er det viktigste for meg.

  • Sitt/bli med doggie-zen. Jeg fristet Pia med goddis i hånda. Prøvde hun å ta den, knyttet jeg hånda igjen og hun fikk ikke goddisen. Satt hun fint og stille og nesten dro hodet litt bort fra goddisen, ble den servert. Hun ble riktig så flink, derfor gjorde jeg det samme med ei leike. Det ble litt værre, derfor ga vi oss etter noen få, men vellykkede repetisjoner.
  • Jaktinnkalling. En av kursdeltagerne holdt Pia mens jeg tok fram anda som jeg har bundet i en lang snor, jeg klemte litt på den og lekte litt med den selv, før jeg sprang avgårde. Etter noen meter ble Pia sluppet og hun kom i full fart mot meg og rett inn i lekebelønning, Vi tok flere repetisjoner og Pia var like flink hver gang. Hun elsker å leke og er derfor god å belønne når det kommer til fartsfylte øvelser. Jeg byttet anda med goddis, noe Pia syntes var helt greit.
  • Tilslutt ble det litt lek sammen med storpuddelen som er født på samme dag som Pia og en liten golden valp, på snart 3 mnd. Det gikk så fint, så. Pia har et godt språk og går godt overens med de hundene  hun har møtt så langt. Det er bare så godt!!

Da de resterende 3 kurshundene skulle leke litt, satt jeg Pia i buret sitt og lukket døråpningen. Pia er nemlig en liten bjeffehund, og trenger derfor å trene på å være i ro når ingenting skjer. Hun er bare så kjempeglad i å jobbe (hurra!!!!!) og blir lett frustrert og oppmerksomhetssøkende når ingenting skjer. DA begynner hun å bjeffe. Jeg må derfor passe meg slik at jeg ikke begynner å dille med henne for å få henne til å være stille, for det blir jo en stor positiv forsterker for henne. Uansett, jeg satt henne i buret og satte meg på ryggsekken min like ved. Fast bestemt på å ikke bry meg om hverken bjeffing eller annet mas fra hennes side. Nå var derimot Pia trøtt og sliten og var derfor helt stille, ikke en lyd ga hun fra seg. Selv ikke da nye hunder fra kurset som startet etter oss, gikk rett forbi buret hennes. Hun sov ikke, hun bare satt stille og rolig og kikket rundt seg. Deilig!!

Det er kjempemorsomt å trene med Pia. Hun er lett å belønne både med goddis og leking og det gjør jo treningen veldig mye enklere enn det var feks med Fant.  Etter kurset, ble Pia satt i bilburet en halvtimes tid, mens jeg tok med meg Fant og Ebbie på en liten tur rundt på Rud. Ebbie trente litt innkalling fra sitt og lineføring, mens Fanterampen gikk og snuste etter duer.

Nok en god dag sammen med mine «små»!!

 

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

Én tanke om “Pia har vært på kurs igjen.”

  1. Gleder oss til å treffe vesle Pia ‘live’ 🙂 Nalle har lyst til å gå på kurs igjen han også, han ville så gjerne innom Låplassen ikveld…
    God helg!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.