Ebbies første konkurranse.

Kvart over sju søndag morgen reiste vi til Vormsund for å starte i LP 1 med Ebbie. Birgitta og jeg var der lørdag for å tjuv-trene litt, men da var det ikke lov til å trene der. I stedetfor reiste vi til kirkeruinene på Nes, som lå like ved Disen Gård. Kirken ble bygget på 1600 tallet og fremsto som veldig godt bevart. Det ble litt trening blandt bryllupsgjester, biler og busser  og en liten luftetur på dem, også. Ebbbie har vært daff og vist lite motivasjon under trening den siste uka, og hun var ikke bedre lørdag, heller. Jeg prøvde mange måter å muntre henne opp på, men ingenting hjalp. Vi trente på med friskt mot, allikevel.


Søndag på konkurranseplassen, var Ebbie ikke bedre enn dagen før. Hun tisset overalt, snuste og var pipete. Jeg prøvde å få henne «opp», med litt leking og mye belønning for lite jobb, men motivasjonen hennes var dårlig. Hun dempet meg, dekket ikke på kommando, utgangsstiiling visste hun plutselig ikke hva var osv. Det lovet ikke godt, men jeg var ikke nervøs og gledet meg faktisk til å starte med henne. 

Vi sanket ikke de store poengene i dag. Jeg hadde det allikevel kjempemorsomt, og det er det aller viktigste for meg. Ebbie har øvelsene inne, hun, bare hun ikke detter slik ut som hun gjorde i dag. Erik Brenden var en veldig sympatisk dommer og jeg er full av treningiver og skal konkurrere mere, det er helt sikkert.

Ebbie ville ikke dekke i dag, hun hadde trege oppsitter, ville ikke starte lineføringene hver gang ny øvelse startet , hadde ikke hørt om sitt v. holdt og utgangsstilling måtte jeg hjelpe henne inn i. Ebbie likte seg aller best da hun kom til hoppet – for da skjedde det litt mere.

Jeg er veldig fornøyd med meg selv i dag (det er vel lov til å si det ), hvordan jeg løste dette og at jeg ikke brydde meg om at andre satt og så på hvordan vi trælet og jobbet på. En kjempefin erfaring for meg, og også Ebbie. Jeg regner med at hun ikke har fått skrekken, hun heller!!

Poengene våre ble:

Visning av tenner:                     10       Flink jente.

Fellesdekk i to minutter:        8       Hun lå og snuste og her dekket hun plutselig like før jeg ga kommandoen

Lineføring:                                     6,5     Jeg begynner å gå, merker at hun ikke er med, og jeg må gå tilbake og hente henne. Treeeege holdter.

dekk fra holdt:                               0        Ebbie måtte hjelpes i gang, og spretter ut av banen pga en lukteflekk på banen. Tar øvelsen på nytt, dekker fint da.

Innkalling fra sitt:                       6        Hun hører ikke og må ha to kommandoer. Hopper inn i meg og setter seg skjevt.

stå under marsj                             6,5     Må hentes etter av vi har startet, henger etter, stopper momentant, snur seg etter meg ved slutten av øvelsen. 

Fritt hopp over hinder:             8,5      Veldig bra, men hopper inn i meg, setter seg litt skjevt.

Kontroll over hund på avstand:       7        Måtte ha to kommandoer på dekken, det har jeg aldri behøvd før, setter seg treeegt opp to ganger.

Helheltsinntrykk:                                     7       Ikke noe å si på den karakteren, nei.

Ebbie-mor er den samme gode jenta etter konkurransen som før. Jeg er like glad i henne, selv om hun ikke var på nett med meg i dag. 

Ebbies første konkurranse, og start nr 1 på konkurransen.


Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

8 kommentarer om “Ebbies første konkurranse.”

 1. Så bra at dere er i gang med å konkurrere! Bare kontakt meg om du vil ha noen å konkurrere med senere – jeg og Mia vil være med! Vi har startet en gang før vi også, så da stiller vi likt :o) Jeg skulle egentlig gått dette stevnet jeg også, men glemte å melde meg på før fristen…. men, bortsett fra at jeg ikke har mange helgedager igjen i høst, så er jeg veldig gjerne med på flere stevner altså! :O)

 2. Så fint, Merete, det gjør jeg veldig gjerne!
  Det er godt å ha gjort unna den aller første konkurransen, synes jeg! 😉 Nå vet jeg jo hvordan det fungerer på stevner! 😉
  Jeg tenkte faktisk på deg i dag, for det var jo puddelklubben som arrangerte stevnet. Kjempekoselig sted, lite og trivelig! Jeg håper de arrangerer stevne der neste år, også.
  Ja, jeg regner med at du har fullt opp utover høsten, med ny hundeskole, kurs og annet. Vi sees utover høsten!!

 3. Jaaa, bare bli med, Karoline! Du kommer til å være stolt av Ebbeluren din, selv om det ikke gikk så innmari bra i dag! 😉 Jeg hadde det ihvertfall kjempekoselig, slik som du nok hadde da du stilte Piamor på Nes, også!!
  😉

 4. Hei!

  Er så glad du syntes det var gøy jeg ! Nå er du i gang. Hurra !!!!! Gleder meg til å dra på konkurranser med deg!

  Birgitta

 5. Jeg kommer til å stå der med tårer i øynene, for da er det min tur til å være stolt av dere!! =) ❤ Var jo kjempe gøy å stille Pia, selv om det også der var litt tull… MEn et sted må man begynne, alt er en første gang… 😉 Så nå må vi bare fortsette å øve (gjelder Pia og meg) mens du og snusken bare fortsetter som før! Dere er jo SÅ flinke, og snusken kan jo egentlig alt dette, det vet jeg for jeg har jo sett det!! Vi skylder på løpetiden nå vi.. 😛 Hihi..
  Kjakji ❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.