Vår lørdag!

Vi startet  dagen litt seint i dag. Pia var oppe noen ganger i natt pga. litt dårlig mage, og det ble derfor en litt urolig natt for meg. Jeg stelte blomstene mine (ikke i natt, da..) , spiste frokost og drakk en cappuccino, før jeg tok med sykkelen min og alle mine små, og kjørte inn i Maridalen. Fant var så heldig at han fikk sitte i passasjersete, noe han nå begynner å like. Han har alltid vært kjemperedd når han et par ganger har måtte sittet der før, men nå storkoser han seg. 

 

Han er så fin nå, nyklippet som en liten cocker-gutt skal være. Martine har nemlig lovet å gre han hvis han får beholde pelsen sin, og hvem kan vel si nei til henne? Planen min var å sykle en tur med Fant og så skulle jentene få gå løse og leke i skogen. I dag myldret det i Maridalen. Av bærplukkere, turgåere, syklister, unger som skrek og hoia. Det var biler overalt og mennesker overalt. Jeg måtte derfor droppe planen om å la Ebbie og Pia få litt tid løse i skogen. Pia er jo så glad i unger, derfor hadde hun nok overfalt alle hun så, i pur glede. Plan B ble da tenkt ut. Ebbie skulle få en sykkeltur hun også, og så skulle Pia gå ved siden av sykkelen og bli tilvennet til denne.

Fanterampen fikk æren av å være førstemann ut. Vi sykla en god tur mens jentene venta i bilen. Jeg fant en skyggefull plass å sette fra meg bilen, for det var en god sommerdag i dag. Varmt og godt. Fant sprang så fint ved siden av sykkelen.  Jeg stoppet ganske mange ganger,  slik at han skulle  få snust og kost seg og så hadde vi en stopp, der han fikk gå en liten tur i skogen. Det er viktig for han. 

Pia ble nestemann ut og jeg startet med å ha henne i bånd på min venstre side, mens jeg trillet sykkelen på høgre side. Pia brydde seg ikke om sykkelen i det hele tatt, hun. Hun gikk og snuste og koste seg, logret til de syklistene vi møtte og ble kjempeglad da hun så at det kom noen unger gående mot henne. Den siste biten tok jeg henne på høgre side og jeg kunne til og med sette meg litt på sykkelen, uten at hun reagerte noe på det. Det syntes jeg var en god start for hennes sykkelkarriere. Jeg er nemlig veldig glad i å sykle med hundene mine, for det sparer ryggen min for slitasjen det er å traske på beina hele tida.

Så var det Ebbie sin tur. Jeg har jobbet endel med å få henne trygg på sykkelen og jeg var litt spent på hvordan hun ville like å sykle i dag. Jeg trodde at det kom til å gå bra. Det gjorde det IKKE, nei. Jeg trillet sykkelen noen meter og stakkars lille mor, lå i båndet sitt så langt ut i grøfta hun kunne komme og gikk med skikkelig engstelig kroppsholdning. Hadde hun kunnet, hadde hun sikkert sprunget av gårde med halen mellom beina. Slik skal ikke Ebbie ha det på tur. Turene hun og jeg skal ha, skal være koselige både for henne og meg. Jeg trillet derfor sykkelen tilbake til bilen, og så gikk vi en lang og koselig tur i skogen på beina, istedetfor. Jeg tenkte litt på det, at det er sjelden hun og jeg går alene og koser oss. Det virket som at hun likte det, hun også, for hun hoppet og spratt og dro i selen. Vi satte oss ned på en stubbe i skogen og hvilte oss en liten stund. Hun kan nemlig sitte i ro og kose seg, hun. Vi var varme og gode da vi kom til bilen, begge to.

Pene jenta mi, som jeg er så innmari glad i.

Det ble en flott lørdag. Nå sitter jeg i sofaen, mens de små har lagt seg. Arne er i Trondheim på møte og jeg nyter en stille kveld hjemme i sofaen.

Fortsatt god helg til alle dere der ute.

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

5 kommentarer om “Vår lørdag!”

 1. Kjekke pomsen, han tar en La Kvass og sitter «frammi» ❤
  Og smiler han på bildet på tur 😉

  Lille snuppa da, hehe, se på den lille rampen! Hun er skikkelig lur, det lyser av henne lang vei! 😉 ❤

  Og søte lille snusken ❤ min da, så fornøyd for å få slippe den sykkelen! Men hvorfor er hun redd for sykkelen? Har hun også hatt et uhell med den?

 2. Karoline: hun har alltid vært redd for sykkelen, hun, fra første gang jeg tok den fram. Hun har ikke hatt noen uhell med meg, ihvertfall.
  Ja, Piasnuppa, hun koste seg skikkelig idag.
  – og rampen vår, da!! Han smiler med hele kroppen når han er ute på tur!!

  Marianne: Fant ble kjempefin! Jeg tror han syns det selv, også!

 3. Så fin Fantemann er på håret!! Tror aldri jeg har sett han med så lang pels som før han klipte seg.
  Vi vil ikke ha så mange turgåere i Maridalen, den er vår jo!!
  Gøy med sykkel trening!

  Bergitta

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.