Pia`s første kurskveld!

Vi er en flott gjeng som går på valpekurs hos Aase hver tirsdagskveld. Forskjellige raser og størrelser på hundene og trivelige eiere. Pia har lett for å bjeffe når hun kjeder seg, når jeg ikke belønner ofte nok, når det ikke skjer noe fort nok eller når hun ikke helt skjønner hva det er jeg forventer av henne. I kveld gikk dette veldig bra. Jeg hadde nok gode kriterier og belønnet henne ofte nok, og Pia begynner også å bli vandt til å tenke selv og kan derfor bruke litt tid til å tenke seg om, før hun eventuelt tyr til bjeffing.

Denne tirsdagskvelden trente vi på:

  • Kontakt: Fra stående  foran meg, og mens jeg beveget meg bakover og også litt framover. Pia fulgte godt med og var veldig flink. Selv med andre hunder tilstede, var det meg hun fokuserte på. Flott.
  • Buret/teppet: Pia og jeg har trent litt på dette før, og hun husket tydeligvis hva dette gikk ut på. Jeg bruker aller helst buret til treningen, for hvis hun ligger på teppet, ser hun alt som skjer rundt seg, og begynner fortere å bjeffe. I buret ligger hun i ro (for det meste) og slapper bedre av. I kveld gikk hun inn i buret frivillig og la seg ned, før jeg belønnet henne. Jeg brukte også omvendt lokking for  få henne til å ligge der en stund. Hun fikk heller ikke gå ut, før på mitt «værsågod» -signal. Jeg belønnet godt utenfor buret også, for det skal være attraktivt å komme ut, også. Jeg begynte å sette på kommando når hun var på vei inn i buret («buret» – samme kommando som Ebbie og Fant også benytter seg av), og jeg kunne tilslutt stå en meter fra buret og enda gikk hun inn. Morsomt, synes jeg. 
  • Håndtarget: Jeg belønnet hver gang hun touchet håndflaten min. Deretter måtte hun følge litt etter hånda mi før belønningen kom, og tilslutt kastet jeg belønningsgodbiten fra meg (ca 3-4 m) og belønnet når hun kom inn og touchet hånda fra den avstanden. Jeg begynte å sette på kommando når jeg så at hun helt bevisst kom inn for å touche håndflata mi. Dette momentet skal vi bruke seinere i kurset, når vi skal trene innkalling. Ganske så smart. Fant og Ebbie er også flinke til å komme HELT INN TIL MEG, hver gang jeg løfter håndflata til dem. 
Jeg brukte mest goddis når jeg belønnet vesle Pia-Piraya, men også leke innimellom. Ellers satt jeg henne i bilen når vi fikk forklart nye øvelser. Det gjorde jeg fordi jeg ikke ville at hun skulle bjeffe når vi to-beinte hadde litt teori. Jeg vil helst unngå å sette henne i en situasjon der hun bjeffer, for det er jo læring, det også. 
Aase var flink til å forklare øvelsene og å kommentere rundt disse. Hun viste også ferdig øvelse med egen hund, Zaffie, og hvordan vi skulle starte på treningen, med en «fersk» hund. Nå er ovennevnte lekse til neste kurskveld, og jeg synes det er godt at noen forteller meg hva jeg skal trene på. 

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

2 kommentarer om “Pia`s første kurskveld!”

  1. Hei Nina!

    Vi går på kurs hos Canis på Brekke/Kjelsås. Det er noen hundre meter fra jobben min, og det passet derfor veldig godt å starte der.
    Ja, det pleier å være greie øvelser å begynne kursene med.

    Går det bra med deg og dine? Jeg savner torsdags-freestylen vår, forresten.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.