Freestyle/htm trening i høst/vinter!

Det er godt å ha en blogg og bare kunne skrive ned det jeg kommer på vedr. freestyle/htm treningen min. Dette er det jeg kommer på at vi skal trene på i høst/vinter:

 • Mye håndtarget, kunne følge etter ganske lenge. Skal fades ut etterhvert, brukes som fine håndbevegelser og så skal kommando komme på momentene.
 • targetstick. Kan brukes til feks at hundene skal følge etter i ring rundt meg, med ryggen til, mens jeg også beveger meg i ring. Kan lett overføres til stokk, paraply osv.
 • springe fra hunden, snu meg rundt og la hundene aktivt oppsøke meg i front
 • Trene inn front.
 • Jobbe med alle htm posisjonene: fot og heel, høgre og venste, mellom (begge veier), foran (begge veier) og bak (også begge veier).
 • Gå rundt meg
 • rygge rundt meg.
 • rygge slalom. Fant og Ebbie har begynt på denne øvelsen, Pia har aldri trent på dette. Hun har egentlig ikke trent annet enn håndtarget, snurr (begge veier),slalom og åtte.
Jeg kommer til å bruke mye hjelp, men skal fjerne den så fort som mulig. Kommando skal komme på så raskt som bare det.
Disse øvelsene har jeg trent på før. Ebbie og Fant skal komme videre med dem, mens Pia skal starte innlæring av disse:
 • Rygge mot meg, mellom beina mine. Start med hunden sittende (stående, hvis hunden kan det og klarer å holde seg i ro mens jeg går bak hunden), gå bak hunden og still meg opp omtrent over hunden. Dytt hunden lett på brystkassa gjennom beina og belønn med venstre hånd ved venstre fot. Jeg flytter meg for å øke avstanden som hunden må rygge, ikke hunden.
 • Rygge i fra meg, mens jeg følger etter. Ansikt mot ansikt. Stå foran hunden og hold en goddis i hånda. Dytt forsiktig hånda mot hunden og belønn når hunden tar et lite skritt bakover. Øk kriteriene, fjern goddis og hånd og sett på kommando.
 • Ebbie er kjempflink til å rygge mens jeg står stille, Fant også, nå er det Pia som skal lære seg å rygge. Belønne bakpartsbevegeler.
 • Sideveis bevegelser. Bruk en gjenstand, hold den mellom hendene mine sammen med en godbit, og led hunden i den retningen jeg vil at hunden skal gå. Belønn for bakbeinsbevegelser. Små kriterier, økes etterhver. Kommando. Fant husket dette faktisk i helga, jeg syntes han var kjempeflink.
 • Hunden kommer fra avstand, springer mot meg og gjennom beina mine. Start med hunden i front (ansikt mot ansikt), kast en goddis mellom beina og spring i motsatt retning mens hunden spiser goddisen. Snu rundt, rop på hunden ( eller vent til den kommer av seg selv) og kast en goddis gjennom beina når hunden er på passe avstand. Spring ifra igjen, og gjenta.
 • Jeg og hunden sitter på huk foran hverandre, hunden sitter i bamse og legger potene på mine foldede/knyttede hender.
 • + mye, mye mere!!
Dette ble kanskje litt rotete for dere som leser det, men for meg er det enkelt og greit.
PROGRAM OG SANG (fortsette med Jahn Teigen til Ebbie og finne en låt til Pia).
MORROO!! JUHUUU!!

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.