Uka som gikk!

Uka som gikk trente vi rally-lydighet, teknisk lydighet, freestylemoment og Pia var på valpkurs. Ellers trente vi en kveld med andre hundemennesker, da var det bare Pia som var med. Ebbie og Fant var alene hjemme, og det er det jammen meg lenge siden de har vært.

Alle hundene gikk også et spor hver. Ebbie var HELT med, og gikk iveg med en iver som jeg ikke har sett hos henne før. Masse lek etter at sporet var slutt, ble som vanlig en «høydare»!!

Pia gikk sporet sitt nesten uten noe hjelp, det var et litt lengre spor enn hun har gått før, med en vinkel. Hun ble som vanlig kjempeglad da hun fant kattemat i sporslutt. Snuta var mye mere nede i sporet enn før, og hun satte seg ikke ned og tok kontkakt med meg, når hun ikke helt skjønte hva det var hun skulle gjøre. Det har hun nemlig gjort før.

Fant gikk sporet sitt i stor fart,  som vanlig, og måtte holdes igjen mens vi gikk.  Et utrolig flott sporopptak etter at han mistet sporet, imponerte meg faktisk. Ellerpå fikk han leke og plaske litt i en dam som vi fant inne i skogen. DET syntes rampen var helt supert.

Ebbie fikk et lite feltsøk tilslutt og det elsket hun virkelig. Hun var superflink og apporterte gjenstanden med stooor iver. Fart og spenning, juhuuuu!!

Freestyle: Pia begynner å skjønne rygging, snurr, åtte og slalom, så nå må jeg sette på kommando og trene enda mere. Det blir litt bukking og bamse i tillegg, også. Det er greit å trene på disse momentene inne. Jeg terper også på noen HTM posisjoner med Ebbie, slik at vi kanskje kan være klare til start i freestyle/htm konkurranser 2012. Fant er veldig ivrig når vi trener inne og trener på det samme som Ebbie gjør.

Vi trente sammen med Inger og Isa en ettermiddag og det ble en flott treningsøkt. Pia jobbet med kontakt u. baklengs mars, lineføring (kun noen få skritt), sitt/bli og dekk/bli. Etterpå lekte Isa og Pia litt, og det var full fres og stormende jubel!!! Ebbie trente litt lydighet, mens Fant gikk en liten tur med Isa etter at vi var ferdige med treningen.

Vi pleier noen ganger å gå tur på kirkegården på Haslum. Der ligger mine besteforeldre og onkelen min. Det er såå utrolig flott der. Mange fine gangveier å velge i, det er små dammer og fontener og det beste av alt, her er det ingen hunder å møte som går løse. Ser vi en hund m. eier, kan vi bare gå inn på en annen gangvei. Det gjør at det er enkelt å gå med alle tre samtidig, noe som jeg aller helst vil gjøre. Fant er ikke med på bildet her, han plasker nemlig i dammen!! Hmmmm….. DET var merkelig, vel.


Ellers ble det noen turer i Maridalen før jobb, og jeg går på slike steder der jeg med stor sannsynlighet ikke møter noen. Alle tre leker jaktleken og springer som gale etter hverandre.

Det er så mye morsomt å holde på med, kanskje litt for mye….. 😉 , men det er bare så innmari givende når hundene får til ting og viser slik glede når de jobber. 

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

Én tanke om “Uka som gikk!”

  1. Det er så gøy med hund som virkelig liker å jobbe! 😀 Selv har vi også vørt borti det meste av aktiviteter, men vi har slått oss ganske til ro med lydigheten 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.