Onsdagen vår!

Onsdag, og jeg har hatt en skikkelig «hunde-fri-dag», akkurat slik jeg vil at en fridag skal være.   Vi møtte Birgitta m. alle hennes små i Maridalen. Først lufta vi hundene, før Birgitta og jeg skravla over en te-kopp. Jeg la et spor hver til alle hundene, som ble gått med vekslende hell.

Alle mine (inklusive Fant) fikk et par felstøk og det gikk veldig bra med alle. Pia klarte for første gang å sitte alene mens jeg gikk og la ut en leke i feltet, og Fant overgikk seg selv. Han pleier jo ikke å klare å ha fokus på andre ting enn jakt når vi er ute. Nå sprang han faktisk ut i feltet, søkte opp og markerte leika, men han apporterte den ikke. Ellers lekte vi draleken, og det har han ikke gjort på «år og dag». Nå har han jo ikke vondt i tennene sine lengre og det merkes godt. 

Da jeg reiste hjem, stoppet jeg ved Maridalen Kirke. Hver onsdag er det «åpen kirke» der, og jeg pleier noen ganger å gå inn, sette meg inne i kirkerommet og ha en liten stille stund der inne. Det gjør godt, synes jeg!

P1030134

På kvelden var det siste konkurranselydighetskveld for Pia. Vi trente på fokus under baklengs mars, startet på «hopp over hinder», og «stå» foran meg, og under baklengs mars. Hun begynner å bli flink til det. Jeg merker nå at hun begynner å bli litt mere voksen, og at hun noen ganger ikke er så oppmerksom å meg, som jeg vet at hun kan være. Litt i puberteten, tenker jeg. Det er greit det, slik skal det jo være.

Etter kurset, reiste jeg til Haslum Kirkegård, hvor jeg gikk tur med Ebbie og Fant. Vi trente på å gå fint i bånd, og de var så flinke atte. Til og med Fant ville ha goddis nå, og gikk fint nettopp for å oppnå en liten pølsebit. 

Trøtte hunder og trøtt mor, takk for i dag!! 

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.