Hurra for Fanterampen!

I dag møtte jeg Birgitta og hennes små, på Storøya. Vi hadde planlagt litt lydighetstrening. For min del, er det viktig at jeg har planer for treningene, ellers surrer jeg bare rundt og gjør de øvelsene som jeg synes er morsomme og som hundene kan. Men jeg kommer jo ikke videre i treningen på den måten!! Derfor hadde jeg skrevet ned disse tingens som jeg skulle øve på: 

Ebbie:

 • Frivillige utgangsstillinger. Hver gang jeg stiller meg opp, skal hun frivillig komme inn i u.s. Det var noe av det vanskeligste på konkurransen, at hun ikke ville inn i u. s.
 • Ebbie skal sitte lengre og lengre i u.s med kontakt. Hun la seg noen ganger ned i dekk på konk., fordi det ikke skjedde noe på en stund. På konkurranse må hun noen ganger sitte en stund i u.s., før noe skjer.
 • Et lite skritt med kontakt i fri v. fot. Utvides til to skritt hvis det går bra.

Belønning: skikkelig belønning med ball-lek og tauet, godbitbelønning innimellom. Det gjaldt for Pia, også. 

         Pia:

 • Frivillig sitt foran meg, legge på kommando
 • Utgangsstilling, med kontakt
 • Leke masse med forskjellige leker, prøve å finne en super leke for henne.

Fanterampen skal få en liten tur før vi andre trener, og så skal jeg se om han vil trene noen rally-øvelser i klasse 1. Prøve ut litt leking med han også. Nå har han jo ikke vondt i tennene sine, og sist jeg prøvde, lekte han faktisk litt dralek med meg.

Det går ann å forandre planene underveis (det er viktig å kunne gjøre nettopp det), og det gjør jeg også noen ganger. Idag hadde jeg også bestemt meg for at alle tre hundene skulle få alenetid med meg, for det synes jeg er veldig koselig innimellom. Det er viktig også, for hundene mine er forskjellige og har derfor forskjellige ting de trenger å trene på. 

Fant fikk en liten luftetur med meg aller først. Sammen med Birgitta og jentene hennes, gikk vi en liten runde på området. Vi møtte et par hann-hunder og Fant oppførte seg kjempefint. Han var veldig blid i dag, lett i kroppen, veldig fornøyd og jeg kunne se at han hadde det godt med seg selv og omgivelsene sine . Han tok villig i mot goddis, når jeg belønnet han for fin oppførsel. 

Da vi kom til treningsplassen, tenkte jeg at jeg kunne finne noen leker og se om han ville leke litt med meg. Det er vel ihvertfall et par år siden sist han feks ville leke  draleken med meg. På kurset til Siv Svendsen hadde jeg kjøpt flere nye leker, og jeg prøvde et par av disse. De hadde nemlig skinn fletta inn i leika og en hadde også en ball i enden. Gode håndtak å dra i, var det også. SOM FANT LEKTE!! Jeg ble så innmari glad!! Han lekte og dro, hoppet og spratt og oppførte seg omtrent som en valp igjen.

Jeg trente innkalling fra sitt. Jeg gikk mange meter ifra og Fant kom som en liten rakett og rett inn i lekebelønning. Vi trente klasse 1 avstand og han utførte øvelsen med ivrig bjeffing (det gledet meg faktisk) og en hale som logret av glede. Det ble ingen rally-øvelser, for vi hadde det så innmari morsomt med all leken og innkallingen. Så HURRA FOR TANNOPERASJONEN !!  Sjekk tennene til hundene deres, alle sammen!

Ebbie trente på det jeg hadde planlagt, pluss apportering, både med løsbittet og med apportbukken. Jeg satte også sammen tre øvelser som hun skulle gå uten annen belønning enn litt lek og kos fra meg. Med en gang vi begynte på dette, falt hun tilbake til gamle synder og gikk dempet bak meg. Jeg har derfor planlagt å legge inn lek og moro innimellom, kanskje etter bare en halv øvelse, etter en og en halv øvelse, så får vi se. Variabel forsterkning med masse lek, det må vel bli bra. 

Pia gjorde ingenting av det jeg hadde planlagt. Jeg var så sliten i kroppen etter all lek med Fant og all lekebelønning med Ebbie, at jeg glatt forandret planene mine. Pia og jeg gikk en koselig tur sammen. VI trente på å gå fint i bånd, på ikke å springe bort til syklister eller de som gikk på rulleski, passering av unger  (Pia ELSKER unger) og å ha fokus på meg stedetfor på andre hunder. Jeg belønnet med pipeball og goddis og Pia responderte bra på treningen. Vi trente også litt sitt/bli  

før vi vendte nesa til bilen og kjørte hjem.

Alle hundene er trøtte og fornøyde i kveld. Jeg spiser lørdagsgodt og koser meg. 

2 tanker på “Hurra for Fanterampen!

 1. Pia! Kjenner du Nansen du a!
  Gøy å se Fantemann helt vill i nikkersen etter belønningen!

  Birgitta

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.