Noen tanker om freestyle/htm treningen framover!

Freestyle/htm trening i vinter:

 • Mye håndtarget, kunne følge etter ganske lenge. Gjelder Pia, Ebbie er ganske sikker på dette, Fant er kjempeflink. 
 • targetstick. Følge etter i ring rundt meg, med hundens stomp mot mine bein, mens jeg også beveger meg i ring. Kan lett overføres til stokk, paraply osv.
 • springe fra hunden, snu meg rundt og la hundene aktivt oppsøke meg i front
 • u.s. med skikkelig lekebelønning. Flere repetisjoner etter hverandre, og de skal komme inn ifra forskjellige posisjoner rundt meg.
 • lede hunden i fri ved fot og heel, med goddis i venstre/høgre hånd, som ligger plassert på min v. og h.hofte (htm – posisjoner). Goddisen fjernes etterhvert (såklart, kun under innlæring) Gjelder særlig Pia, fordi vi ikke er kommet så godt i gang med fri ved foten enda. Ebbie er kommet godt i gang, det samme har Fanterampen. 
 • Ebbie og jeg trener andre htm-posisjoner også, det skal vi fortsette med.
 • Bukke. Tida må økes, håndtegn må bort og kommando må settes på øvelsen. Fant er kjempeflink, mens jentene er i startfasen.
Jeg kommer til å bruke endel hjelp, men den skal fjernes så fort som mulig. Kommando skal komme på så raskt som bare det. Belønningen skal være masse lek og goddis. Dette gjelder alle tre hundene mine. Jeg må passe på å utvikle leken, slik at den får en høyere verdi for alle tre, enn den har nå.
Disse øvelsene har jeg trent på før, og jeg skal fortsette å jobbe med dem utover vinteren.
 • Rygge mot meg, mellom beina mine. Start med hunden stående, gå bak hunden og still meg opp omtrent over hunden.  Belønn med venstre hånd ved venstre fot. Jeg flytter meg for å øke avstanden som hunden må rygge, ikke hunden. Ebbie skal bare videreutvikle øvelsen, mens Pia skal starte å trene på den. Fant er også på god vei. 
 • Rygge i fra meg, mens jeg følger etter og rygge fra meg når jeg står stille. Ansikt mot ansikt. Øk kriteriene  og sett på kommando. Alle tre er godt i gang med øvelsen.
 • sideveis bevegelser. Bruk en gjenstand, hold den mellom hendene mine sammen med en godbit, og led hunden i den retningen jeg vil at hunden skal gå. Belønn for bakbeinsbevegelser. Små kriterier, økes etterhver. Kommando. Ny øvelse for både Pia og Ebbie, Fant har startet på den. 
 • hunden kommer fra avstand, springer mot meg og gjennom beina mine. Start med hunden i front (ansikt mot ansikt), kast en goddis mellom beina og spring i motsatt retning mens hunden spiser goddisen. Snu rundt, rop på hunden og kast en goddis gjennom beina når hunden er på passe avstand. Spring ifra igjen, og gjenta. Ny øvelse for begge jentene og Fant.
 • Jeg sitter på kne foran Ebbie, hun sitter i bamse og legger potene på mine foldede/knyttede hender. Ebbie begynner å bli flink til dette. Pia har ikke begynt enda. Fant har startet treningen.
 • Vi har også begynt å sette sammen å rygge og deretter å snurre på avstand. Det vi skal jobbe med her, er å øke avstanden (rygge lengre fra meg), før de snurrer. Ebbie og Fant trener på dette, Pia er ikke kommet så langt i treningen enda.
For meg er det viktig å få ned på papiret hva vi skal trene på, fordi treningen da vil bli mere effektiv og produktiv. Nå er det satt opp flere konkurranser i freestyle/htm i 2012, og jeg har som mål å starte med Ebbie denne sommeren. Time will show!! 

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

2 kommentarer om “Noen tanker om freestyle/htm treningen framover!”

 1. Oj her var det mye morsomt!! 🙂 Jeg skal trene bamse med pia neste gang jeg er hjemme 😉 gleder meg til å se deg og snusken i ringen, jeg må få vite datoen da, så jeg kan være med 😉

  Kjakji

 2. Bukke bukke Fantemann!!
  Så flink du er til å planlegge treningen!
  Gøy å trene slike øvelser!

  Bergitta

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.