Lite tå kort!

Vi har noen rolige førjulsdager her hjemme. Jeg baker litt, vi går turer og så blir det litt jobbing på meg. Fredag kveld var jeg ute og spiste med hundevenner og det var kjempekoselig. Ungene er flinke og handler julegaver, men jeg har noen få jeg må handle neste uke.  Jeg er IKKE glad i å handle og i å gå på kjøpesentre. Jeg vil aller helst gå i butikker der jeg kan gå inn ei dør -handle det jeg skal- og gå rett ut igjen. 

Lørdag ettermiddag gikk vi en deilig Maridalstur. Hundene lekte og koste seg og Fant var stadig på musejakt. Gjett om han storkoste seg. Han er i superform om dagen, og biter og drar i alt han kommer over. Han er nesten som valp igjen, og jeg må rydde bort briller, telysholdere på bordet og fotoapparatet mitt som ligger framme. Nå virker det som at han tar igjen for den tiden han hadde vondt i munnen og ikke klarte å spise ordentlig, lekebelønnes eller trene og å bli belønnet med goddis. Han er så ivrig når han trener, at han nesten ikke klarer å konsentrere seg. Han bjeffer, sitter bamse, tar poteløft, rygger og gjør alt i en rasende fart. Nå er det jo godt å bli belønnet, mot før, da belønningen betydde at han fikk vondt i munnen. Det var ikke morsomt for han å trene da, når han visste at belønningen kom til å gjøre vondt.                                                                         

 Jeg trener ikke noe LP om dagen, for jeg har mistet motivasjonen og inspirasjonen helt for øyeblikket. Jeg orker plutselig ikke å terpe på små detaljer (med Ebbie) og ryggen min streiker når jeg skal lekebelønne henne. Ebbie fungerer aller best under trening når vi legger inn noen gode lekeøkter innimellom. Men, vi trener litt allikevel, og da blir det freestyle. Det er morsomme øvelser og alle tre hundene liker denne treningen veldig godt. 

Julekort   

Jeg har tenkt å trene litt rally også den nærmeste tida. Jeg har planer om å melde Ebbie på konkurranse ganske snart, og jeg må jo si at jeg håper vi får opprykket til klasse 2. Klarer vi å få over 170 poeng, får vi opprykket. Vi har to konkurranser hvor vi endte på 186 og 187 poeng (av 200 oppnåelige), og får vi tre ganger over 170 poeng, rykker vi altså opp. 190 poeng gir direkte opprykk og vi var ikke så langt unna det, da vi konkurrerte sist. Det var mine «tullefeil» som ødela for det, men jeg trenger også konkurranseerfaring for at vi skal lykkes helt. For å få til det, må jeg jo bare ut og konkurrere. Juhuuuu, slik er det med den saken.   

GOD SØNDAG!!

     

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

Én tanke om “Lite tå kort!”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.